News Flash:

Pe cine ajuta cel mai mult inotul

19 Aprilie 2018
851 Vizualizari | 0 Comentarii
inot

Sportul aduce numeroase beneficii corpului. Insa, spre deosebire de alte forme de activitate fizica, inotul are anumite beneficii pe care alte tipuri de sport nu le au. Afla care sunt beneficiile inotului asupra corpului.

Beneficiile inotului
Pentru ca este un sport practicat in apa, oasele si muschii sunt eliberate intr-o oarecare masura de constrangerile gravitatiei, spune Hirofumi Tanaka, profesor de kineziologie la Universitatea din Texas. Asta inseamna ca poate fi sportul ideal pentru persoanele care sufera de osteoartrita.

Potrivit studiilor facute de Tanaka, inotul scade rigiditatea arteriala, un factor de risc pentru aparitia bolilor cardiace. In urma cercetarilor a ajuns la concluzia ca acest sport micosreaza tensiunea arteriala in cazul celor care sufera de hipertensiune.

Inotul, cel mai bun remediu pentru hipertensiunea arteriala. Vezi si alte beneficii ale inotului 

Cand faci sport in piscina, corpul tau depune mai mult efort. Acest lucru se datoreaza faptului ca apa este mai densa decat aerul. Apa pune mai multa presiune asupra membrelor decat in cazul in care ai practica un sport in afara apei. Un lucru bun este acela ca presiunea este distribuita in mod egal asupra corpului. Nu apare numai asupra genunchilor, soldurilor sau asupra altor locuri, asa cum se intampla de regula cand faci sport in afara apei.

Inotul aduce beneficii si la nivelul plamanilor. Daca alergi sau mergi pe bicicleta, respiratia ta va deveni superficiala si vei expira aerul cu mai multa putere. In cazul inotului, vei respira mai repede si mai profund, ceea ce are un efect benefic asupra alveolelor pulmonare.

Daca vei face sport, nu numai ca vei fi sanatos, dar vei arata si bine. Inotul iti lucreaza grupele principale de muschi. Daca alergi sau mergi pe bicicleta iti vei lucra in special partea inferioara a corpului. Inotul, pe de alta parte, te ajuta sa lucrezi si partea superioara, adica muschii spatelui, tricepsii, partea superioara a bratelor etc.

De asemenea, studiile au aratat ca cei care practica sportul acesta au o speranta de viata mai mare, nu sufera de boli ale inimii. In plus, au o buna stare de spirit. Si, nu in ultimul rand, este o activitate distractiva.


sportul beneficiile inotului tanaka inotul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1280 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005507 (s)