News Flash:

Olguta Vasilescu iese la atac: Daca Iohannis nu va dori sa propuna premierul de la PSD, vom trece la solutia de avarie. Se poate ajunge la suspendarea presedintelui

16 Ianuarie 2018
980 Vizualizari | 0 Comentarii
olguta 1

Dupa ce demisia lui Mihai Tudose ajunge astazi oficial la Administratia Prezidentiala, PSD va merge la Cotroceni cu o lista de semnaturi ale parlamentarilor pentru a arata ca detine majoritatea parlamentara care sa sustina un nou premier. Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, iar daca presedintele Iohannis refuza nominalizarea „solutia de avarie” este suspendarea, sustine.
„Mergem Cotroceni cu o lista de semnaturi ale parlamentarilor, ca sa demonstram faptul ca exista o majoritate parlamentara. In acel moment, domnul Klaus Iohannis nu poate spune ca nu este o majoritate parlamentara. Vom demonstra ca avem o majoritate calificata pentru a trece un nou guvern in Parlament. Daca domnul Iohannis nu va dori sa propuna premierul de la PSD catre Parlament, atunci vom trece la solutia de avarie. Se poate ajunge si la suspendarea presedintelui", a spus Lia Olguta Vasilescu luni seara, la TVR.

Olguta Vasilescu a adaugat ca propunerea nu a fost discutata oficial cu membrii PSD pana acum, dar juristii partidului au evaluat inaintea aceasta varianta.

Ea le-a transmis un mesaj si parlamentarilor din opozitie care cer alegeri anticipate, dupa demisia premierului Tudose, presedintele PNL, Ludovic Orban, afirmand ca in PSD nu s-a gasit inca ”sluga perfecta pentru Liviu Dragnea” si ca partidul de guvernamant este in criza.
„Eu stiu ca domnul Orban isi doreste sa fie premier, dar trebuie sa mai astepte sa castige alegerile", a spus ministrul Muncii.

Presedintele PSD Liviu Dragnea a declarat luni, raspunzand la o intrebare legata de posibilitatea ca presedintele Klaus Iohannis sa nu mai numeasca un premier PSD, ca probabil presedintele nu este fericit de situatia actuala, dar crede ca va respecta majoritatea parlamentara.

"Presedintele Klaus Iohannis nu este fericit probabil de situatia in care am ajuns. Cred ca presedintele va respecta insa Constitutia si majoritatea parlamentara", a declarat Liviu Dragnea, dupa sedinta CEx care a decis retragerea sprijinului politic acordat Guvernului Tudose.

Liderul PSD a declarat ca a discutat cu Calin Popescu Tariceanu si va avea marti o intalnire cu acesta.

Intrebat daca PSD este pregatit pentru alegeri anticipate, Dragnea a declarat: "noi suntem de pregatiti de alegeri oricand dar nu cred ca se gandeste presedintele la asta".


cotroceni
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1113 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004845 (s)