News Flash:

Obiceiurile care ar putea sa ne fereasca de aparitia cancerului

10 Septembrie 2018
847 Vizualizari | 0 Comentarii
aparitia cancerului

Cancerul este o boala teribila, specialistii nu cunosc inca mare parte din cauzele care favorizeaza aparitia ei, insa cred ca un stil de viata echilibrat are un rol important in preventie. Alimentatia echilibrata si miscarea zilnica par sa fie cea mai buna reteta pentru o viata ferita de spitale si medicamente.

„30 de minute de miscare in fiecare zi. Nu este un simplu slogan, ci o realitate a zilelor noastre. Specialistii ne recomanda sa evitam o viata sedentara si sa includem in programul nostru zilnic alergatul, mersul pe bicicleta, un sport de echipa sau mersul la sala”, spune Bogdan Costea, reporter Digi24 Oradea.

Specialistii spun ca sportul poate ajuta la prevenirea aparitiei anumitor boli.

„Persoanele care au facut sport sau fac sport sunt mult mai protejate legate de aparitia cancerului sau alte boli cronice cu care ne confruntam. De aceea, sportul este o recomandare generala, dar va rog sa nu uitati ca in societatea sec. XXI-lea miscarea si sportul s-au redus foarte mult, atat prin desfiintarea serviciului militar la tineri, cat si prin reducerea neta a numarului de ore scolare si a activitatii fizice la nivelul arenelor sportive”, afirma Amorin Popa, seful Clincii de Diabet din Oradea.

„Numarul insuficient de ore de educatie fizica si cum nu toti practica sport intr-un club sportiv, sa spunem, apare acest fenomen al sedentarismului, care, de regula este asociat si cu un regim alimentar gresit, apare supraponderabilitatea si de acolo deriva o serie de boli”, spune Marius Marinau, lector, Facultatea de Geografie, Turism si Sport.

Monica face sport in mod regulat si spune ca schimbarea stilului de viata i-a adus numai beneficii.

„inainte de a incepe miscarea, nu aveam foarte multa energie, eram tot timpul cu foarte mult stres , ma ajuta sa eliberez stresul pe care il ai la munca iti da foarte multa energie”, spune Monica Bora, practicanta de sport.

„Miscarea in primul rand este vitala asa cum ne hranim si ne hidratam asa ar trebui sa faca parte si miscarea din viata noastra de zi cu zi. E important pentru ca prevenim anumite boli, putem sa le tinem sub observatie pe altele. E foarte important pentru starea psihica pentru articulatii pentru calitatea vietii. E important sa facem de mici pana putem”, afirma Teodora Lazuran, manager sala de fitness.

Dincolo de stilul nostru de viata, medicii ne recomanda sa fi atenti la semnele pe care ni le ofera propriul corp.

„Le recomand sa se opreasca, sa nu se lupte cu propriul organism pentru ca organismul da de multe ori semnale ca trebuie sa ne oprim si intr-un final conflictul oncogene, antioncogene cu care noi ne nastem va fi unul echilibrat si in final va invinge viata”, spune Flavia Grosan, medic primar pneumolog.

Pe langa sport, medicii recomanda o dieta echilibrata si un numar suficient de ore de somn.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1391 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008989 (s)