News Flash:

O maternitate din Timisoara, pe lista spitalelor care au folosit dezinfectanti diluati

9 Mai 2016
1200 Vizualizari | 0 Comentarii
salon spital
Lista unitatilor sanitare in cadrul carora au fost depistate probe neconforme in urma controalelor efectuate a fost facuta publica de Ministerul Sanatatii. 
Pentru informarea cetatenilor, Ministerul Sanatatii, cu aprobarea Parchetului General, a facut publica lista unitatilor sanitare in cadrul carora au fost depistate probe neconforme in urma controalelor realizate conform dispozitiei ministrului Sanatatii prin intermediul Directiilor de Sanatate Publica din tara.
"Totodata, precizam faptul ca pentru siguranta pacientilor, in unitatile sanitare in care s-au inregistrat neconformitati, au fost luate toate masurile administrative perntru evitarea oricarui risc la adresa pacientilor, respectiv suspendarea produselor dezinfectante in cauza, scrie tion.ro.
De asemenea, Ministerul Sanatatii informeaza faptul ca actiunile de control continua, fiind totodata luate masuri de auditare a contractelor derulate de unitatile sanitare cu firma HexiPharma", se precizeaza intr-un comunicat de presa.
Ministerul Sanatatii a cerut directiilor de sanatate publica sa verifice contractele incheiate de spitale cu Hexi Pharma
Alba
Spitalul Judetean de Urgenta Alba Iulia
Bacau
Spitalul Judetean de Urgenta Bacau
Spitalul Municipal de Urgenta Moinesti
Brasov
Spitalul Clinic de Copii Brasov
Spitalul Fagarasi
Braila
Centrul Integrat Medicala Paleativa
Caras Severin
Spitalul de Urgenta Resita
Calarasi
Spitalul Orasenesc Lehliu Gara
Spitalul Psihiatrie Sapunari
Spitalul Calarasi Pneumologie
Spitalul de Urgenta Calarasi
Spitalul Municipal Oltenita
Cluj
Institutul Inimii "Nicole Stancioiu" Cluj
Institutul Oncologic "Prof. dr. Ion Chiricuta" Cluj Napoca
Constanta
Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie
Spitalul Municipal Mangalia
Spitalul Orasenesc Harsova
Sanatoriulul Balnear si de Recuperare Techirghiol
Dolj
Spitalul Municipal Filantropia Craiova
Spitalul Municipal Calafat
Galati
SPITALUL CLINIC JUDETEAN DE URGENTA" SF APOSTOL ANDREI" GALATI
SPITALUL CLINIC DE URGENTA PENTRU COPII "SF. IOAN" GALATI
Gorj
Spitalul Orasenesc Bumbesti - Jiu
Harghita
Spitalul Municipal Gheorghien
Iasi
Spitalul de Obstetrica si Ginecologie Cuza Voda Iasi
Spitalul clinic de psihiatrie "Socola" Iasi
Mures
Spitalul Judetean de Urgenta Targu Mures
Neamt
Spitalul Judetean de Urgenta Piatra Neamt
Olt
Spitalul Judetea Slatina
Spitalul Municipal Caracal
Prahova
Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti
Satu Mare
Spitalul Orasenesc Negresti Oas
Suceava
Spitalul Psihiatrie Campulung Moldovenesc
Spitalul Psihiatrie Cronici Siret
Spitalul Municipal Radauti
Spitalul Orasenesc Gura Humorului
Spitalul Municipal Falticeni
Timisoara
SC Materna Care SRL
Tulcea
Spitalul Judetean Tulcea
Valcea
Spitalul Municipal Dragasani
Spitalul Orasenesc Horezu
Bucuresti
Institutul National de Endocrinologie Parhon
Spital de Urgenta Pantelimon
Spitalul Clinic de Urgenta
Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta
Spital Sf Stefan
Spitalul Clinic de Urgenta Sf. Ioan
Spitalul Clinic Dr. Ioan Cantacuzino
Spitalul de Nefrologie Carol Davila
Spitalul Universitar de Urgenta
Scandalul Hexi Pharma a izbucnit dupa ce Gazeta Sporturilor si jurnalistul Catalin Tolontan au dezvaluit, bazandu-se pe declaratiile si pe documentele furnizate de fosti angajati ai firmei, ca dezinfectantii furnizati de aceasta spitalelor au concentratii mai mici decat cele inscrise pe eticheta. De asemenea, jurnalistii au relatat ca patronul firmei, Dan Condrea, este actionar la o firma care asigura servicii de curatenie in spitale, aceasta avand acelasi administrator ca si Unilab, laboratorul unde ar trebui sa fie verificata calitatea dezinfectantilor. Analize facute in laboratorul de stat ICECHIM au aratat ca dezinfectantii livrati de Hexi Pharma au o concentratie de 10 ori mai mica decat cea din reteta.
In urma acestor relatari, Parchetul General a inceput o ancheta, iar ministrul Sanatatii a dispus un control la spitale. Sambata, jurnalistul Catalin Tolontan a scris ca verificarile cerute de ministrul Sanatatii "sunt gandite de acelasi om a carui asociatie a primit sponsorizari de la producatorul de dezinfectanti destinati spitalelor".
In replica, Ministerul Sanatatii a transmis ca actiunile de control pentru biocidele produse de Hexi Pharma se fac in colaborare cu Parchetul General, sunt urmarite in teren de reprezentantii Directiilor de Sanatate Publica, iar la nivel central de catre ministrul Sanatatii, Corpul de Control al Ministerului Sanatatii si Inspectia Sanitara de Stat.
Jurnalistii de la Gazeta Sporturilor au scris ca Hexi Pharma cumpara materia prima pentru substantele dezinfectante cu un pret de pana la sapte ori mai mare decat cel de piata, printr-o firma offshore infiintata de Dan Condrea in 2008. Condrea cumpara substante la 11 euro kilogramul si le revindea catre Hexi Pharma la 73 de euro kilogramul, iar banii ramaneau in Cipru, in off-shore-ul C.P.S. Chemical & Pharmaceutical Solution Ltd.
Initiativa Romania a relatat ca Hexi Pharma, firma acuzata ca livreaza spitalelor dezinfectanti cu o concentratie de 10 ori mai mica decat cea inscrisa pe eticheta, a avut, in 2015, 20 de contracte cu Spitalul de Arsi, contrazicand astfel afirmatiile patronului Hexi Pharma, care a negat existenta unor asemenea contracte anul trecut.
Hexi Pharma a anuntat in 28 aprilie ca a demarat o ancheta interna "pentru a stabili care sunt factorii responsabili pentru aparitia acestei situatii", iar pana la elucidarea si rezolvarea tuturor problemelor semnalate de autoritati si de catre mass-media s-a oprit productia in fabrica, precum si orice distributie.

iasi
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1206 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005200 (s)