News Flash:

Scandal pentru lotul 2 al autostrazii Lugoj-Deva

8 Mai 2016
1232 Vizualizari | 0 Comentarii
autostrada nadlac arad
Constructorul lotului 2 al autostrazii Lugoj – Deva, gasit cu probleme in urma unui studiu realizat de o firma de specialitate, la cererea Companiei de Drumuri, contesta concluziile cercetarii de pe teren. Compania italiana a anuntat ca se va adresa Uniunii Europene pentru daune aduse reputatiei companiei.
Problemele de pe autostrada Lugoj – Deva par a nu se mai termina. Iar in centrul atentiei se afla lotul 2, cel pentru care Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania a comandat un studiu al calitatii lucrarilor din partea unei firme de specialitate. In urma raportului prezentat de respectiva societate, concluziile trase nu au fost dintre cele mai bune, pe undeva era de anticipat daca ne gandim ca tocmai cei de la CNADNR efectueasera deja o serie de verificari si au fost emise mai multe note de neconformitate pentru lucrarile efectuate deja.
Conform unor informatii furnizate de Digi 24, in urma unui comunicat transmis de firma constructoare, aceasta nu este de acord cu concluziile respectivului raport de verificare a lucrarilor. Pentru acestea, compania a anuntat ca se va adresa Uniunii Europene pentru solutionarea a ceea ce considera „abuz in serviciu si daune aduse reputatiei companiei”, scrie tion.ro.
„Salini-Impregilo va uza de toate drepturile sale in fata autoritatilor si a instantelor civile si penale, pe plan local si international. Mai mult, Salini-Impregilo se va adresa si Uniunii Europene, principala sursa de finantare pentru infrastructura din Romania, pentru solutionare in ceea ce priveste abuzul in serviciu si daune aduse reputatiei companiei din cauza publicarii de informatii nereale de catre institutiile guvernamentale”, conform Digi 24.
Intre cele doua parti, CNADNR si firma italiana, acesta nu este primul scandal. Tot aceasta este firma care s-a ocupat si de lotul de pe autostrada Orastie – Sibiu care a fost inchis circulatiei si demolat.
Pentru lotul 2 din Lugoj – Deva, semnarea contractului de executie a avut loc in decembrie 2013, iar ordinul de incepere a lucrarilor a fost dat in ianuarie 2014. Finalizarea lucrarilor era programata in iulie 2016, dar a fost amanata, dupa ce a fost impusa realizarea celebrelor ecoducte. Valoarea ofertata a lucrarilor a fost de 423 de milioane de lei.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1288 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004623 (s)