News Flash:

Ministrul Petre Daea, primit cu paine si sare la expozitia Banat Agralim de la Timisoara

11 Iunie 2018
1181 Vizualizari | 0 Comentarii
daea1

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a cumparat rosii de la un producator si a degustat mezeluri vineri, la Timisoara, la o expozitie in domeniul agriculturii, afirmand ca fermierii isi vor primi subventiile la timp, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Ministrul Agriculturii a vizitat, timp de peste doua ore, Banat Agralim, cea mai mare expozitie din domeniul agriculturii din vestul tarii, organizata la Timisoara. Inainte de a sustine un discurs in fata participantilor, in deschiderea evenimentului, Petre Daea i-a salutat pe expozanti si a vorbit cu cativa dintre ei.

De asemenea, ministrul s-a oprit la standul unui producator de rosii din judetul Timis, care a plantat mai multe soiuri, precizand ca 2.800 de fermieri au primit deja bani prin programul pentru tomate. Petre Daea a fost curios sa afle de la comerciant cu cat se vand rosiile, acestea fiind cuprinse intre 12 si 15 de lei, iar apoi a precizat ca, la plecarea de la expozitie, va cumpara tomate, lucru pe care l-a si facut. “Sa fiti convinsi ca voi gusta si voi cumpara rosii. Imi place sa le strang mana fermierilor care muncesc din greu, producatorii de rosii au inceput inca din ianuarie sa lucreze”, a spus Petre Daea.

Intrebat de catre jurnalisti de ce sunt diferente mari de preturi la rosii, ministrul Agriculturii a precizat ca “aici e vorba de piata, de cum isi prezinta fiecare munca. Pretul real este cel stabilit de piata. Am intrebat de pretul rosiilor. Este evident sa o fac. Intreb de pret oriunde ma duc, eu vreau sa stiu daca exista si respectul fata de consumator. Este un pret lansat de producatori, iar daca consumatorii l-au dorit, a ramas asa. Eu am un respect pentru fermieri, pentru munca lor, dar am un respect deosebit si pentru buzunarul consumatorului. De fiecare data ma uit cu atentie la pret”.

Ajuns pe scena, ministrul Agriculturii le-a multumit fermierilor ca au depus cererile pentru subventii pana la data de 15 mai, precizand ca banii vor fi alocati la timp.

“Alaturi de dumneavoastra este Guvernul Romaniei si va multumesc, dragi fermieri, ca ati inteles mesajul de la Guvern, de a depune cererile pentru subventii pana in data de 15 mai. Este fundamental acest termen, acesta a asigurat si asigura continuitatea finantarii la timp a fermierilor astfel incat ei sa execute fara echivoc lucrarile care necesita foarte mult timp luat din viata dumneavoastra. Astazi imi ingadui sa va spun ca vom continua in acelasi fel. Si anume, subventiile vor fi acordate la timp si anume, prima zi va fi ca si anul trecut, 16 octombrie, dar pentru aceasta e nevoie ca acesti colegi de la APIA sa fie alaturi de dumneavoastra. Fermierul trebuie sa fie o singura data la APIA, cand depune cererea. Sunt o serie intreaga de realizari. Anul acesta, partea de vest a tarii arata mult mai bine din punct de vedere al culturilor si efectele se vor vedea atunci cand combina va intra in lan si cantarul va aduce sub cheie productia la care dumneavoastra ati lucrat atata timp. Sa dea Domnul sa avem un an agricol si mai bun”, a afirmat ministrul Agriculturii.

Mediafax


timisoara ministrul agriculturii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1258 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006527 (s)