News Flash:

Japonia va suferi mai multe dezastre meteorologice din cauza schimbarii climatice

13 Noiembrie 2014
1182 Vizualizari | 0 Comentarii
Schimbarea climatica a provocat o intensificare a ploilor torentiale in Japonia in ultimele decenii, au subliniat experti niponi, care prognozeaza mai multe dezastre meteorologice ca urmare a acestui fenomen, precizeaza joi EFE.
Acestea sunt concluziile unui studiu realizat de Institutul Japonez de Cercetare Meteorologica, pe baza datelor privind temperaturile si precipitatiile culese din intreaga tara in perioada 1978 — 2013. Documentul semnaleaza ca nivelele maxime de precipitatii pe ora au crescut cu 13 la suta in ultimii 35 de ani, in conditiile in care cele 20 de ploi cele mai puternice din aceasta perioada au deversat o cantitate de apa de 50 de ori mai mare decat cele inregistrate in perioada anterioara.
Aceasta evolutie este provocata de cresterea temperaturilor la apele dulci din Japonia si la marile din jurul arhipelagului nipon, responsabile cu evaporarea aflata la originea precipitatiilor, noteaza expertii. Prin urmare, ei prognozeaza o crestere globala progresiva a temperaturilor care vor genera mai multe dezastre meteorologice, precum taifunuri sau ploi torentiale, fenomene frecvente in Japonia, a declarat directorul raportului, Fumiaki Fujibe, postului national NHK.
In luna august, ploile torentiale care au cazut in localitatea Hiroshima (vestul Japoniei) au facut peste 50 de morti ca urmare a inundatiilor si a alunecarilor de teren, intr-o zona care a fost deja afectata de precipitatii puternice in 1999, cu un bilant atunci de 32 de victime.
AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1240 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007750 (s)