News Flash:

Festivalul International de Opera si Opereta, mutat din Parcul Rozelor pe scena Operei din Timisoara

19 August 2015
1162 Vizualizari | 0 Comentarii
Opera Nationala Romana din Timisoara
Cea de-a XI-a editie a Festivalului International de Opera si Opereta se va desfasura in acest an in doua etape, intre 21 si 23 august si 28 - 30 august, pe scena Teatrului de Vara din Parcul Rozelor din Timisoara. In prima seara, festivalul va avea loc pe scena Operei Nationale Romane Timisoara (ONRT), din cauza vremii nefavorabile estimata de meteorologi. 
'Din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, Directiunea ONRT a hotarat ca deschiderea Festivalului International de Opera si Opereta in aer liber, editia 2015 (vineri, 21 august 2015) care are programat Concertul Extraordinar cu participarea Corului Regal Venlona din Venlo (Olanda), sa aiba loc in sala Operei. Totodata, publicul este invitat sa participe la repetitia generala din ziua de joi, 20 august, de la sala Operei. Intrarea este libera', au declarat miercuri, pentru AGERPRES, reprezentantii ONRT. 
Aceste serate lirice cu care maestrul Corneliu Murgu, directorul ONRT, i-a obisnuit pe timisoreni in ultimii zece ani, reprezinta cel mai indragit eveniment cultural-artistic estival al orasului, care atrage in perioada respectiva, in fiecare seara, mii de spectatori. 
De sambata, 22 august, seratele lirice revin pe scena deschisa din Parcul Rozelor, cu opera 'Nunta lui Figaro' de W. A. Mozart, iar duminica, 23 august, cu musicalul 'Scripcarul pe acoperis' de J. Bock. 
Cea de-a doua parte a Festivalului continua vineri, 28 august, cu opereta 'Contesa Maritza' de F. Kalman si apoi sambata, 29 august, cu opera 'Turandot' de G. Puccini, iar duminica, 30 august, cu un matineu - opera pentru copii 'Hansel si Gretel' de E. Humperdinck. Festival se va incheia duminica seara cu opereta 'Voievodul Tiganilor' de J. Strauss. 
Initiativa organizarii evenimentului i-a apartinut directorului ONR Timisoara, maestrul Corneliu Murgu, pentru toate spectacolele intrarea fiind libera, de la ora 20.30. 
In aceasta vara, Orchestra si solistii ONRT s-au pregatit intens pentru participarea la cea de-a IX-a editie a Festivalului de Opereta 'Operettensommer' care a avut loc in perioada 23 iulie - 16 august la Kufstein, Austria. 
''Festivalul 'Operettensommer' a devenit traditie in aceasta parte a Tirolului, gazduieste in fiecare an mii de turisti atrasi de calitatea spectacolelor prezentate. In acest an, prezentarea operetei 'Im Weissen Rossl' ('La Calul Balan') de Ralf Benatzkys i-a revenit Orchestrei Operei timisorene, care a interpretat atragatoarele pagini muzicale', a declarat maestrul Corneliu Murgu. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1174 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005960 (s)