News Flash:

DNA: Procurorii anticoruptie au in lucru doua dosare privind compania Tel Drum

13 Noiembrie 2017
1027 Vizualizari | 0 Comentarii
dna3

Procurorii anticoruptie au in lucru doua dosare privind firma Tel Drum, in primul dintre ele fiind inceputa urmarirea penala pe numele companiei, in calitate de persoana juridica, in timp ce al doilea vizeaza faptele liderului PSD, Liviu Dragnea, din perioada in care era presedinte al CJ Teleorman.
„Deocamdata, este in curs de cercetare un alt dosar in care firma Tel Drum este chiar pusa sub acuzare”, a precizat purtatorul de cuvant al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Livia Saplacan, referitor la celelalte anchete care vizeaza compania, in afara de cea in care s-a dispus, luni, urmarirea penala pe numele lui Dragnea.
Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a anuntat, oficial, luni, ca Liviu Dragnea este urmarit penal pentru constituirea unui grup infractional, abuz in serviciu si infractiuni privind deturnarea de fonduri europene, in legatura cu favorizarea Tel Drum in privinta acordarii de contracte.
Faptele ar fi fost comise in perioada in care era presedinte al Consiliului Judetean Teleorman.

„Suspectul Liviu Nicolae Dragnea, presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, a initiat un grup infractional organizat care actioneaza si in prezent si din care au facut si fac parte functionari ai institutiilor din administratia publica si persoane din mediul de afaceri. Grupul initiat in anul 2001 are ca principal scop obtinerea, in mod fraudulos, a unor sume importante din contractele finantate din fonduri publice (nationale si europene), prin comiterea unor infractiuni de abuz in serviciu, de fraudare a fondurilor europene, de evaziune fiscala, spalarea banilor si folosirea de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii”, transmit procurorii intr-un comunicat de presa.

In dosar este cercetat si Marian Fiscuci, descris de procurori drept persoana apropiata lui Liviu Dragnea si actionar majoritar (scriptic) al Tel Drum SA la data faptelor, acesta fiind acuzat de constituirea unui grup infractional organizat.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1145 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006499 (s)