News Flash:

Decizie de ultima ora luata in privinta politelor RCA

14 Septembrie 2016
1178 Vizualizari | 0 Comentarii
rca
Premierul Dacian Ciolos a declarat, miercuri, ca Guvernul va adopta, in sedinta de miercuri, o ordonanta de urgenta care sa prevada inghetarea pretului primelor de asigurari obligatorii - RCA - pentru o perioada de sase luni. Astfel, patronatele din Transporturi au obtinut din partea Executivului, in urma negocierilor de miercuri, promisiunea ca tarifele RCA sa fie inghetate pe sase luni la valoarea daunalitatii, urmand ca, dupa adoptarea OUG, sa decida daca vor mai protesta joi in fata Guvernului.
”Dupa mai multe discutii avute cu ASF, cu asiguratorii si cu transportatorii, am ajuns la concluzia ca solutia cea mai buna si cea mai rapida pentru a rezolva aceasta problema care treneaza si care risca sa puna in dificultate sectorul transportatorilor din Romania, am decis sa venim cu o propunere de OUG, care include foarte multe din propunerile facute de transportatori, cred ca din circa 14 propuneri, 12 se regasesc in acest proiect de ordonanta”, a declarat Dacian Ciolos.
El a amintit si de proiectul de lege existent in Parlament, initiat in aprilie.
”Din pacate, probabil si datorita calendarului, procedurilor parlamentare, proiectul a trenat, nu a fost inca adoptat. Cred ca in momentul de fata e responsabilitatea Guvernului sa adopte acest proiect de ordonanta de urgenta pentru a evita blocarea drumurilor in Romania, intentia transportatorilor, probabil pe buna dreptate, dupa ce atatea luni probleme nu au fost rezolvate. Lipsa de transparenta si de claritate in sistemul asigurarilor, au fost si probleme de faliment cu unele companii care au pus presiune suplimentara pe preturile asigurarilor obligatorii. Vrem, deci, sa rezolvam prin acest proiect de OUG aceasta problema si pe termen mediu, sa dam cadru juridic ca aceasta problema sa fie rezolvata de ASF, care are aceasta responsabilitate, dar vrem sa-i dam cadrul legal clar definit sa poata sa faca acest lucru. Pentru aceasta, in acest proiect de OUG sunt prevazute mai multe lucruri care duc la mai multa transparenta si claritate in modul in care se calculeaza pretul acestor prime”, a adaugat Ciolos.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1240 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005223 (s)