News Flash:

CUTREMUR MAJOR in Japonia, Mai multe persoane au fost ranite

23 Noiembrie 2014
1174 Vizualizari | 0 Comentarii
Un cutremur cu magnitudinea de 6,8 s-a produs sambata seara in Japonia, in prefectura Nagano (centru-nord), potrivit agentiei nationale de meteorologie, relateaza AFP.
Postul de televiziune NHK a anuntat ranirea mai multor persoane, citand serviciile de interventie. Un corespondent al NHK a transmis de la centrul de criza ca "se fac verificari dar pentru moment nu au fost inregistrate pagube mari si nici raniti grav".
Cutremurul s-a produs in jurul orei locale 22.08 (15.08 ora Romaniei), la o adancime mica, de doar zece kilometri. Acesta a provocat pene de electricitate si intreruperea unei parti a traficului feroviar, dar nu exista risc de tsunami, potrivit surselor citate.
Sistemul de alerta a avertizat presa, organismele publice, companiile si persoanele private care dispun de un telefon mobil compatibil, cu cateva secunde inainte de producerea cutremurului.
Seismul a fost urmat de mai multe replici, dintre care mai mare a avut magnitudinea de 4,3 si a fost resimtita la ora locala 22.37 (15.37 ora Romaniei).
Mai multe drumuri au fost blocate de alunecarile de teren provocate de cutemur.
Potrivit companiei Tokyo Electric Power (Tepco), care are o centrala in apropiere, Kashiwazaki-Kariwa, in prefectura vecina Niigata, nu s-a identificat nimic anormal in acest complex atomic, cele sapte reactoare fiind oprite in prezent.
Nicio anomalie nu a fost constatata nici in alte centrale afectate de cutremur, niciuna dintre ele nefiind in functiune.
Biroul premierului a infiintat o celula speciala pentru a strange informatii si a lua rapid deciziile pe care le-ar impune situatia.
Japonia este situata la jonctiunea a patru placi tectonice si inregistreaza in fiecare an aproximativ 20 la suta din cutremurele cele mai violente de pe planeta. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1277 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007455 (s)