News Flash:

Cum vede PNL alegerea primarilor intr-un singur tur de scrutin

1 Februarie 2016
1247 Vizualizari | 0 Comentarii
home httpd vhosts www bzt ro html public upload photos 32 blaga bmp
Liberalii i-au transmis premierului, in cadrul discutiilor de luni privind modificarea legislatiei electorale, ca mentinerea alegerii primarilor intr-un singur tur de scrutin afecteaza exercitiul democratic, PNL facand apel la partide sa accepte OUG pentru amendarea legii.
"PNL a sustinut, in cadrul consultarilor de astazi cu premierul Dacian Ciolos, necesitatea modificarii legislatiei electorale pentru alegerea primarilor in doua tururi de scrutin. (...) Membrii delegatiei au insistat asupra faptului ca mentinerea unui singur tur de scrutin la alegerea primarilor ar fi in detrimentul legitimitatii si reprezentativitatii viitorilor alesi, iar exercitiul democratic ar avea de suferit", se arata intr-un comunicat de presa al PNL, remis MEDIAFAX.
Liberalii fac apel, din nou, la celelalte formatiuni politice sa respecte principiul democratic al majoritatii in alegerea primarilor si sa accepte modificarea legislatiei electorale prin ordonanta de urgenta cat mai repede cu putinta.
Delegatia Partidului National Liberal a fost compusa din co-presedintele Vasile Blaga, prim-vicepresedintii Adriana Saftoiu, Ludovic Orban, Gheorghe Flutur si secretarul general Ilie Bolojan. Din partea Guvernului, pe langa premierul Dacian Ciolos, au fost prezenti la discutii vicepremierii Costin Borc si Vasile Dincu, si ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, Ciprian Bucur.

Galerie Foto

blaga
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1582 (s) | 43 queries | Mysql time :0.020570 (s)