News Flash:

Cum sa cresti acasa echinacea

21 Iunie 2018
1079 Vizualizari | 0 Comentarii
echinacea

Echinacea (Echinacea purpurea) e crescuta mai mult ca planta medicinala decat ca planta decorativa. Asta in ciuda faptului ca Echinacea face o floare mare, frumos colorata si care dureaza mult. Inflorirea are loc din iunie pana in septembrie.

La fel ca si Rudbeckia, Echinacea are doua tipuri de flori. Unele mari, dintate, drepte la inceput si pendente ulterior. Pot avea culori diverse: rosu, roz, portocaliu. Florile tubuloase sunt  maro-roscate. Planta poate depasi cu putin un metru inaltime si este putin ramificata.

Alegeti un loc insorit din gradina pentru Echinacea pentru ca este o planta care iubeste soarele. Planta tolereaza seceta de scurta durata. Solul trebuie sa fie argilo–nisipos, bogat in humus.  Se uda moderat, dar constant. Cantitati mai importante de apa sunt necesare in perioada de crestere a plantei, cand nu ar trebui sa lasati solul sa se usuce.

Echinacea se inmulteste prin  seminte si prin divizarea tufei. Semintele au nevoie de lumina ca sa germineze. De aceea nu le acoperiti cu compost. Important dupa ce le repartizati pe sol e sa le apasati putin cu degetul ca sa fie in contact cu substratul pe care stau. Semintele se seamana in locuri adapostite, incepand cu luna martie. Plantutele apar in doua-trei saptamani de la semanat. Puteti semana si direct in gradina, dar din luna mai.

Divizarea tufei se face toamna, in septembrie sau primavara, in martie – aprilie, dupa ce plantele au pornit in vegetatie. Plantele divizate trebuie plantate imediat in gradina.
Iarna suporta temperaturi scazute daca este protejata de un strat de paie, mulci sau zapada.
Echinacea este intens folosita in industria farmaceutica si cosmetica si este de asemenea planta melifera.

preluat de pe ingrijreaflorilor


rudbeckia echinacea
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1564 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008171 (s)