News Flash:

Putini stiu ca Jean Constantin era jumatate grec si jumatate roman. Care era numele lui Jean Constantin in acte

18 Iunie 2018
1350 Vizualizari | 0 Comentarii
jean

Jean Constantin a fost unul dintre cei mai mari actori de comedie din tara noastra. A jucat in peste 80 de filme si nu a lipsit de la nici un Revelion. Ne-a parasit la data de 26 mai 2010, la 82 de ani.

Era suficient sa apara pe ecran si romanii se tavaleau de ras. Cei care l-au vazut, nici nu si-ar fi inchipuit vreun Revelion fara Jean Constantin. A facut roluri uriase in seria ”Brigada Diverse” si in ”Nea Marin miliardar”.

Totusi, a avut mult de munca pana a intrat in aceasta lume. A fost hamal si muncitor intr-o fabrica din Constanta si abia la sfarsitul anului 1957 a fost primit in nou-infiintata sectie de estrada in Teatrul de Stat ”Fantasio” din Constanta. Debutase de ceva timp la Casa de Cultura, dar de la ”Fantasio” a fost remarcat de marii regizori ai vremii.

Jean Constantin a ramas numele ”de scena”, desi Jean este numele de familie si nu prenumele. Marele actor a povestit de mai multe ori ca provine dintr-o familie multietnica, cu sapte copii.

”Mama mea era grecoaica venita cu parintii de la Salonic prin aproximativ 1880 si se numea Caliopi Stavreg Zaharia”, a povestit Jean Constantin. ”Tatal meu era roman, Dumitru Jean, si era conductor arhitect”, spune actorul. In plus, data din acte era gresita. Scria ca s-a nascut la 21 august 1928, dar corect era 1928.

Insa tenul sau masliniu a fost pus pe seama altei etni. S-a vehiculat mult timp ideea ca ar fi tigan de origine,dar actorul nu a infirmat niciodata aceste zvonuri, ci a facut haz de ele. ”Eu mi-am jucat foarte bine rolurile de tigan si am convins etnia si nu numai, ca sunt de al lor”, spunea Jean Constantin.
De altfel, reprezentantii tiganilor din Constanta au declarat ca Jean Constantin nu era membru al acestei etnii si ca acesta era cunoscut in oras ca grec, dar nimeni nu i-a crezut.

A debutat in film la 37 de ani

Jean Constantin a jucat in peste 80 de filme. A debutat in 1965, in filmul ”Procesul alb”, iar in anul urmator avea sa devina foarte popular dupa ce a interpretat rolul Parpanghel in ”Haiducii”, cu Florin Piersic si Marga Barbu in rolurile principale.

Filmul a fost un mare succes in epoca si se difuzeaza si astazi, spre bucuria telespectatorilor nostalgici.

Dupa seria ”Haiducilor lui Saptecai”, urmeaza rolul Patraulea din seria ”Brigada Diverse”, rol memorabil si foarte indragit de romani, a fost Ismail, in Toate panzele sus”. Au urmat alte zeci de roluri, in teatru si in film.
 


jean constantin revelion fantasio constanta
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1189 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006542 (s)