News Flash:

Cele mai bune gustari de luat la pachet

16 August 2015
2438 Vizualizari | 0 Comentarii
gustare
Hrana la pachet pe care o iei la serviciu sau pe care o dai copiilor la scoala poate fi variata, gustoasa si hranitoare, in acelasi timp. Iata cateva idei de gustari sanatoase.

Salata cu de toate

Poti face o salata avand ca baza cartofi fierti, paste sau orez, la care adaugi cateva legume pe care le ai prin frigider si diverse seminte sau alune.

Daca vrei ca salata sa fie mai consistenta, adauga bucati de carne de pui, o conserva de ton sau cubulete fierte de soia. Pentru variatie, mai poti incerca linte, fasole sau mazare. O astfel de masa este hranitoare si plina de vitamine.

Mancarea ramasa de la cina poate fi luata a doua zi la pachet. De exemplu, daca este vorba de pizza facuta in casa sau de friptura, le poti combina cu salata verde. Mancarea fara prea mult sos poate fi luata in caserole.
Sandviciuri pentru toate gusturile

Daca preferi sandviciurile, foloseste tipuri diferite de paine, ca sa existe variatie. Mai ales copiii vor aprecia acest truc. Painea din faina integrala este cea mai hranitoare, avand o cantitate ridicata de fibre, vitamine si magneziu.

Ca umplutura, poti pune fripturi din carne slaba facute in casa sau branza telemea, la care adaugi neaparat frunze de salata verde, felii subtiri de rosii sau castraveti. Branza dulce o poti amesteca, de exemplu, cu unt, cu diverse condimente (precum boia, busuioc sau chimen) si cu verdeata. Vei obtine astfel sandviciuri delicioase.

O alta varianta de umplutura este sa amesteci o conserva de ton in suc propriu cu castraveciori taiati. Lasi doar atata sos cat este necesar sa omogenizeze continutul. Poti adauga si frunze de salata sau, in loc de castraveciori, masline fara samburi, maruntite.

Nu uita sa te hidratezi!

Bea cel putin opt pahare de apa pe zi. Este bine sa alegi apa plata, insa te poti delecta, din cand in cand, cu suc de fructe neindulcit sau cu nectar.

Totodata, mai poti adauga in apa pe care o bei sirop sau suc de lamaie, pentru a-i da un gust mai bun, scrie Clicksanatate.ro. Ai grija doar sa nu adaugi prea multe zaharuri si, implicit, calorii dietei tale. O varianta sanatoasa sunt si bauturile neindulcite care au la baza lapte.

Un desert hranitor

Fructele de sezon constituie o gustare sanatoasa. Le poti consuma ca atare sau poti face o salata de fructe, pe care sa o iei in caserola. Consuma si fructe uscate (smochine, curmale sau stafide).

La desert, poti adauga fructe in iaurt natural. O varianta mai simpla sunt iaurturile de baut, care iti vor completa necesarul zilnic de calciu. Pentru un desert delicios, dar si hranitor, incearca si orezul cu lapte sau sarlota.

Mai poti lua si biscuiti digestivi. Din cand in cand, rasfata-te cu prajitura preferata sau cu ciocolata, dar nu exagera. Tot asa, strecoara uneori in pachetul copiilor cate un baton de ciocolata sau cateva dulciuri. O alternativa mai sanatoasa suntbatoanele de cereale.

hrana castraveciori taiati
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1278 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005434 (s)