News Flash:

Astra Asigurari intra in FALIMENT

26 August 2015
1496 Vizualizari | 0 Comentarii
astra
Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) a cerut miercuri intrarea in faliment a Astra Asigurari, aflata in administrare speciala, dupa ce compania nu a reusit sa atraga 425 milioane lei la capital, despagubirile urmand sa fie acordate de Fondul de Garantare.
Dupa analizarea raportului administratorului special al Astra Asigurari, KPMG, Consiliul ASF a decis inchiderea procedurii de redresare financiara a companiei si revocarea KPMG, precum si retragerea autorizatiei de functionare a Astra, a declarat miercuri presedintele ASF, Misu Negritoiu.
El a adaugat ca alta decizie a vizat solicitarea de intrare in procedura de faliment.
"Consiliul ASF a analizat situatia Astra Asigurari pe baza raportului administratorului special KPMG privind stadiul planului de redresare financiara. Concluziile raportului au fost ca sunt intrunite toate cele trei conditii legale care definesc starea de insolventa: incapacitatea de plata a datoriilor exigibile cu disponibilitati banesti, scaderea marjei de solvabilitate si imposibilitatea restabilirii situatiei financiare a societatii de asigurare-reasigurare in cadrul procesului de redresare", a afirmat Negritoiu.
El a aratat ca, la 30 iunie, Astra avea o marja de solvabilitate disponibila negativa de 871 milioane lei, un coeficient de lichiditate de 0,03% si un necesar de capital de circa 968 milioane de lei.
"In urma analizei si pe baza raportului, Consiliul ASF a adoptat inchiderea procedurii de redresare financiara, revocarea si incetarea atributiilor KPMG, retragerea autorizatiei de functionare a societatii Astra si constata starea de insolventa si solicita intrarea in procedura de faliment", a spus seful ASF. Mediafax.ro

consiliul asf revocarea kpmg
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1283 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005896 (s)