News Flash:

Angajatii Filarmonicii Banatul din Timisoara canta de doua zile in fata institutiei

16 Octombrie 2018
1347 Vizualizari | 2 Comentarii

Mai multi artisti ai Filarmonicii Banatul au iesit, in ultimele trei zile, cu tot cu instrumente, in fata institutiei de cultura, una dintre cele mai importante din Timisoara, viitoarea Capitala Culturala Europeana. Ei isi ”canta” nemultumirile in strada, fiind in greva generala inca de vinerea trecuta.

Angajatii institutiei de cultura, membri ai Sindicatului Filarmonicii Banatul, sunt in greva de aproximativ o saptamana. De luni, au inceput negocierile cu directorul general Ioan Coriolan Garboni, pentru ca, spun ei, sunt nemultumiti de modul in care sunt tratati. Mai mult, artistii sustin ca incearca de ceva vreme sa incheie un contract colectiv de munca, dar conducerea institutiei nu le accepta revendicarile.

Angajatii de la filarmonica au iesit in strada inca de miercuri, insa, cum nu aveau autorizatie, s-au mutat cu pancartele pe terasa filarmonicii. Atat negocierile de luni, cat si cele de marti si cele de miercuri au esuat, asa ca discutiile au fost reluate joi.

Directorul incearca sa ii convinga sa renunte la greva generala pentru a putea negocia contractul colectiv de munca, dar fara succes.

Joi dimineata, la ora 10.00, artistii aflati in greva generala au iesit iarasi in fata institutiei. De data aceasta cu pancarte, dar si cu instrumentele, precum si cu autorizatie de la Jandarmerie. In timp ce colegii lor negociau cu directorul, sindicalistii au protestat vizavi de primarie, unde se afla sediul Filarmonicii Banatul.

„Garboni dictator”, „Garboni nu uita, asta nu e casa ta”, „Vrem cultura, nu dictatura”, „Domn primar, domn primar, nu sustineti un smenar”, strigau artistii, pe acorduri de tobe, trompete si vuvuzele.

Ei incercau sa atraga atentia edilului Nicolae Robu, care stia despre problemele lor de aproape doi ani. Fara succes insa!

Primarul Timisoarei le-a dat termen sa-si rezolve problemele pana la sfarsitul saptamanii, anuntand ca intervine doar in cazul in care nu se ajunge la nicio concluzie. Negocierile continua si vineri, cand in fata Filarmonicii Banatul este anuntat un nou protest, tot cu tobe, trompete si vuvuzele.


filarmonicii banatul institutiei cultura timisoara capitala
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (2)

LeoAdub  | #50516
MOcYRCY  | #53061
Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1427 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006570 (s)