News Flash:

Avertisment de la Comisia Europeana pentru Nicolae Robu si I.C. Garboni

16 Octombrie 2018
1775 Vizualizari | 0 Comentarii
robu garboni

Primarul Timisoarei, Nicolae Robu si directorul Filarmonicii Banatul, Coriolan Garboni, au fost criticati pentru atitudine si afirmatii in Comisia de Dialog Social al Comisiei Europene.

Luni 15 octombrie 2018, s-a intrunit aceasta comisie, la Bruxelles, unde s-a discutat despre respectarea drepturilor lucratorilor din domeniul audiovisual, in principal, despre erorile Legii salarizarii care discrimineaza salariatii din cultura si massmedia, delegatia romana fiind reprezentata de Leonard Paduret, presedintele Federatiei Cultura si Mass-Media FAIR-MediaSind si Cristi Godinac, presedintele executiv, sustinuti de secretarul general al Federatiei Internationale a Muzicienilor (FIM), Thomas Dayan.

“In cadrul acestei intilniri, delegatia romana a sesizat membrilor Comitetului situatia deosebit de grava de la Filarmonica Banatul din Timisoara, unde salariatii se afla in cea de a 10- zi de greva generala, situatie generata de lispa de disponibilitate pentru  dialog a managerului Ioan Coriolan Garboni. Reprezentantii FAIR.MediaSind au cerut sprijinul organizatiilor internationale prezente, pentru a se solidariza cu actiunea  grevistilor de la Filarmonica Banatul. Primarul Timisoarei,  Nicolae Robu, trebuie sa tina cont de doleantele salariatilor. Este de neacceptat atitudinea acestuia atunci cand afirma ca “Daca trebuie, ii dam pe toti afara si facem angajari, ca nu se termina lumea cu ei. Vreau sa arat cat de ferm sunt”,  afirmatii care nu sunt in acord cu principiile europene, mai ales ca in anul 2021 orasul Timisoara urmeaza sa detina calitatea de capitala europeana”, arata un comunicat al MediaSind.


primarul timisoarei nicolae robu coriolan garboni
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1167 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006819 (s)