News Flash:

Comitetul Executiv al PSD va decide asupra candidaturii lui Victor Ponta

7 Septembrie 2016
1075 Vizualizari | 0 Comentarii
dragnea
Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri ca situatia candidaturii lui Victor Ponta la alegerile parlamentare va fi discutata in cadrul Comitetului Executiv National (CExN) de saptamana viitoare, precizand ca predecesorul sau la sefia partidului trebuie sa fie pe liste, fiind ''un caz special''.
Dragnea a declarat ca Ponta va fi invitat la CExN saptamana viitoare, unde va fi luata o decizie in privinta candidaturii sale din partea PSD, precizand ca acest for va decide daca se va face o exceptie in cazul fostului premier.
"In 15 – 16 septembrie vom discuta acest aspect pentru ca totusi Victor Ponta este un caz special, din punctul meu de vedere. CexN va trebui sa ia o decizie. Victor Ponta trebuie sa fie pe listele PSD pentru Parlament'', a sustinut el.
Intrebat daca in cazul lui Ponta se va face o exceptie de la codul de etica si conduita al partidului, Dragnea a spus ca acest lucru va fi decis ''foarte democratic'' in cadrul CexN deoarece el nu este ''un dictator''.
Presedintele PSD a aratat ca Victor Ponta este un caz special din doua motive: a fost presedinte PSD si premier. ''A fost presedintele partidului si premierul Romaniei care a facut aceasta tara sa se dezvolte mult mai mult decat in alte perioade'', a argumentat Dragnea.
Liderul PSD a reiterat ca decizia de a pune sau nu pe cineva pe listele de candidati la parlamentarele din 2012 nu i-a apartinut lui Victor Ponta personal, ci a fost o intreaga procedura care poate fi dovedita cu acte.
''Victor Ponta nu-l putea pune pe Sebastian Ghita pe liste, el personal. Aveam niste proceduri adoptate atunci, am avut adresele transmise in teritoriu, la toate judetele. Prin acele proceduri adoptate de conducerea partidului s-a stabilit ca listele de candidati vor fi aprobate prin vot in comitetele executive judetene. Listele au venit de la toate judetele, inclusiv de la Prahova, s-au aprobat in CexN, ulterior au fost semnate de catre toti cei patru presedinti de la acea data: Ponta - PSD, Antonescu – PNL, Oprea – UNPR si Daniel Constantin de la PC'', a explicat Dragnea.
El a precizat ca e dispus sa puna la dispozitia procurorilor documentele doveditoare. ''Noi asteptam, daca cineva ne cere aceste documente le punem la dispozitie imediat si cu toata deschiderea si vrem chiar si sa colaboram pentru asta daca mai e nevoie si de alte detalii. Nu consideram ca toate informatiile sunt gresite care au ajuns acolo, dar in fapt situatia este cu totul alta'', a mai spus el.
Intrebat daca PSD a avut vreodata contract cu fundatia lui Tony Blair, liderul PSD a declarat ca din cat stie el, nu.
Codul de etica si conduita al PSD prevede ca un membru pus sub control judiciar, indiferent pentru ce infractiune, nu va beneficia de sprijinul partidului in alegeri. Marti, fostul presedinte al PSD Victor Ponta a fost pus sub control judiciar de procurorii DNA intr-un dosar in care este cercetat pentru folosirea influentei in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani sau alte foloase necuvenite si complicitate la infractiunea de spalare de bani.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1241 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005336 (s)