News Flash:

Cod ROSU de viscol in sapte judete, prelungit. ANM a emis o noua avertizare meteo COD PORTOCALIU si COD GALBEN

6 Ianuarie 2017
1111 Vizualizari | 0 Comentarii
code viscol
Meteorologii au prelungit codul rosu de viscol pentru Constanta si Tulcea pana la ora 18.00, iar in judetele Buzau, Braila si Vrancea pana la ora 16.00. Judetul Constanta este complet izolat dupa ce toate drumurile judetene si nationale, dar si A2, au fost inchise din cauza viscolului puternic.
UPDATE 14:58 Ministrul de Interne, premierului: Cu parere de rau va informez ca avem inregistrat un deces
Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a anuntat in sedinta Executivului de vineri ca a fost inregistrat un deces din cauza conditiilor meteo, deoarece ambulanta a ajuns la o pacienta dupa aproape o ora de la momentul apelului telefonic.
"Desi ne-am concentrat sa evitam orice tragedie, pot sa va spun si sa va informez cu mare parere de rau ca avem inregistrat un deces. La Amara, judetul Ialomita, o femeie de 57 de ani, cu probleme cardiace cronice si de diabet a fost gasita decedata la locuinta. Echipajul de pe ambulanta a fost anuntat la ora 10.27. Ambulanta, cu Wola in fata, a plecat la 10.29, a ajuns la domiciu pacientei la 11.20", a spus in timpul sedintei de guvern ministrul Afacerilor Interne Carmen Dan.
Ea a mai spus ca pacienta a fost gasita decedata, iar cauza mortii nu poate fi evidentiata decat in urma autopsiei.
UPDATE 14:54 MApN: Militarii transporta de la Murfatlar catre Spitalul Constanta doua persoane
Ministerul Apararii anunta ca militarii transporta,de la Murfatlar catre Spitalul judetean Constanta, doua persoane care au nevoie de ingrijiri medicale. Alti angajati MApn actioneaza in zona localitatii Valul lui Traian, interventia in zona Ovidiu - Nicolae Balcescu fiind incheiata.
"Ministerul Apararii Nationale actiona, la ora 13.30, cu aproximativ 30 de militari si mijloace auto de mare putere, in judetul Constanta. In urma cu scurt timp s-a incheiat interventia de pe autostrada A 2 (kilometrul 196, pe sensul spre Constanta), unde au actionat 15 militari ai Regimentului 53 Rachete Antiaeriene, cu doua mijloace tehnice de mare tonaj si un autovehicul cu senile,
pentru deblocarea autovehiculelor inzapezite si evacuarea a 10 persoane (noua adulti si un copil)", transmite MApN.
La nivelul intregii tari, Ministerul Apararii Nationale este pregatit sa intervina in prima urgenta, la solicitarea autoritatilor competente de la nivel central si local, cu peste 2.600 de militari si circa 400 de mijloace tehnice cu putere sporita de deplasare, tractare si transport, autosanitare si automacarale, precum si cu cinci elicoptere si o aeronava ale Fortelor Aeriene Romane.
UPDATE 14:30 Meteorologii au emis o noua avertizare cod portocaliu pentru opt judete, valabila pana vineri la ora 23.00 si un cod galben de ninsori care vizeaza alte 19 judete, ulterior in jumatatea de est fiind anuntat vant puternic si temperaturi foarte scazute.
Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie, o avertizare cod portocaliu de ninsori va fi in vigoare pana vineri la ora 23.00, fiind vizate judetele: Vrancea, Galati, Buzau, Braila, Tulcea, Ialomita, Calarasi si Constanta. Viscolul va continua sa fie puternic, rafalele vantului vor atinge si temporar vor depasi 70...85 km/h, reducand vizibilitatea sub 50 m si troienind zapada.
Alte 19 judete sunt sub cod galben de ninsori pana vineri la ora 23.00. In intervalul mentionat va continua sa ninga in Oltenia, Muntenia, Dobrogea si Moldova, precum si in zona Carpatilor de Curbura, local ninsorile vor fi insemnate cantitativ si se va mai depune strat de zapada. Va fi viscol in Dobrogea, estul Munteniei, extremitatea de sud-vest a Olteniei si in cea mai mare parte a Moldovei, unde vantul va avea intensificari cu viteze de 50…70 km/h. In Carpatii de Curbura si zona inalta din Carpatii Meridionali rafalele vor depasi 80…90 km/h, iar zapada va fi spulberata si troienita.
Meteorologii anunta ca incepand cu ora 23.00 intra in vigoare o noua avertizare cod galben de vant care vizeaza judetele din sud-est, est si nord-est. In intervalul mentionat, in Dobrogea, Baragan si Moldova va ninge in general slab cantitativ, dar vantul va continua sa prezinte intensificari cu viteze de 50…60 km/h si pe arii restranse 70 km/h, temporar spulberand si troienind zapada.
In perioada urmatoare, in cea mai mare parte a tarii, vremea va fi geroasa atat noaptea, cat si ziua, iar temperaturile minime se vor situa frecvent intre -25 si -15 grade.
UPDATE 13:55 Enel, situatia la ora 12.00: Peste 180 de localitati din patru judete, fara energie electrica
 Potrivit informarii E-Distributie Muntenia, in judetul Constanta 95 de localitati nu au energie electrica, total sau partial, in Tulcea 11 localitati, in Calarasi 64 iar in Ialomita 18, echipele companiei fiind in teren pentru remedierea problemelor.
"In judetul Constanta au ramas nealimentate o linie de inalta tensiune, 50 linii electrice aeriene de medie tensiune total, 4 linii de medie tensiune partial si 1580 posturi de transformare, fiind afectate total sau partial 95 localitati. (...) In municipiul Constanta se inregistreaza deranjamente individuale si colective datorate conditiilor meteo pentru remedierea carora se intervine", transmite Enel printr-un comunicat de presa. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1249 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005334 (s)