News Flash:

Ciolos se va intalni cu Angela Merkel, in Germania

28 August 2016
317 Vizualizari | 0 Comentarii
ciolos
Premierul Dacian Ciolos a anuntat ca saptamana viitoare va efectua o vizita cu profil economic in trei landuri germane, precizand ca presedintele Klaus Iohannis va avea o intalnire cu cancelarul german, Angela Merkel, in perioada urmatoare.
"Saptamana viitoare voi fi din nou in Germania, de data asta in trei landuri, pentru intalniri cu profil economic. Ma voi intalni cu companii germane care au investit deja in Romania, dar si care urmeaza sa investeasca. In landul Bavaria, in Baden-Wurttemberg si in Nord Westfalia. Deci, relatia noastra cu Germania continua in mod dinamic, nu doar la nivel politic, ci si economic", a precizat premierul, pentru Radio Romania Actualitati.
Ciolos a adaugat ca in perioada urmatoare presedintele Klaus Iohannis va avea o intalnire cu cancelarul german Angela Merkel, informatia fiind data in contextul in care Romania, alaturi de alte state est-europene, doreste sa reprezinte o parte mai importanta a procesului de pregatire decizionala.
"Asta vrem sa facem acum si cu Polonia si cu alti parteneri, sa pregatim idei, nu doar sa participam la aceste dezbateri, sa pregatim si sa punem pe masa idei, teme de compromis pe principalele subiecte care se discuta cu ocazia negocierilor privind iesirea Marii Britanii din UE. Cu siguranta vor fi puse in discutie si viitorul bugetului european, viitorul principalelor politici comunitare europene si vrem sa venim impreuna cu idei si cu propuneri. Romania va fi si ea parte a acestui proces de consultari, inclusiv cu Germania. Domnul presedinte Iohannis este in contact cu doamna Merkel si vor avea o intalnire in perioada urmatoare. Presedintele Hollande vine in Romania inainte de summit-ul european de la Bratislava. Vom avea din nou o discutie si cu Franta legata de aceste principale puncte de pe agenda. Eu m-am intalnit acum cu doamna prim-ministru al Poloniei. Deci suntem intr-un proces foarte dinamic de consultari", a aratat el.
Ciolos considera ca, in acest sens, sunt importante, de asemenea, consultarile si discutiile care au loc in Romania pe aceste subiecte, chiar daca e an electoral, "pentru a avea o abordare coerenta la nivel european."
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1064 (s) | 23 queries | Mysql time :0.028674 (s)