News Flash:

Cel mai lung tunel din lume, deschis traficului in Elvetia

11 Decembrie 2016
1066 Vizualizari | 0 Comentarii
tunel elvetia
Cel mai lung tunel din lume, construit in Elvetia si destinat facilitarii schimburilor comerciale intre nordul si sudul Europei, a fost deschis traficului duminica, au informat Caile Ferate Federale Elvetiene, citate de AFP.
Tunelul, denumit "GBT" (Gotthard Base Tunnel) si construit intre orasele Zürich si Lugano, are o lungime de 57 de kilometri si traverseaza muntele St. Gotthard din Alpi.
Tunelul a fost inaugurat in luna iunie de catre presedintele Confederatiei Elvetiene, Johan Schneider-Ammann, in prezenta mai multor oficiali, printre care presedintele francez Francois Hollande si cancelarul german Angela Merkel.
Lucrarile au necesitat 17 ani de munca si o investitie de circa 11 miliarde de euro.
Tunelul va fi tranzitat in fiecare zi de 260 de trenuri de marfa, care vor circula cu o viteza de 100 kilometri/ora, si de 65 de trenuri de pasageri, care vor putea rula cu pana la 200 kilometri/ora.
Dupa GBT, cele mai lungi tuneluri din lume sunt tunelul Seikan din Japonia, cu o lungime de 53,9 kilometri, si tunelul de sub Canalul Manecii intre Franta si Marea Britanie, de 50,5 kilometri.
AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1350 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007743 (s)