News Flash:

Ce trebuie neaparat sa stii atunci cand cumperi o inghetata

24 Iunie 2017
974 Vizualizari | 0 Comentarii
inghetata strada
Se spune ca este cel mai sanatos dulce preparat. Iar, vara, înghetata este un desert racaros pe care toata lumea îl consuma. Însa, tot vara este momentul în care multe persoane sunt atente la modul în care arata.

Poate merg la plaja sau pur si simplu poarta haine care scot în evidenta modul în care arata. Daca vrei sa consumi acel desert racoros si vrei sa-ti mentii si silueta, atunci ai grija cand cumperi înghetata.


La ce pericole te expui?
Veste buna pentru cei care vor sa manance înghetata, dar în acelasi timp nu vor sa se îngrase! Daca acorda putina atentie alimentatiei, atunci nu ar trebui sa existe probleme. Spre exemplu, pot consuma orice doresc, dar cu moderatie. De asemenea, este de preferat ca acest desert sa fe pregatit în casa, din ingrediente naturale. Asta pentru ca înghetata din comert contine coloranti si diferiti aditivi care nu numai ca pun în pericol sanatatea, dar aduc si kilograme în plus.


Iata ce spune medicul nutritionist Luminita Florea în legatura cu desertul pe care majoritatea oamenilor îl consuma vara: "Înghetata este un aliment care aduce aport nutritiv complex de proteine, glucide si lipide, dar fara un aport corespunzator de fibre. Este foarte important ca înainte de a cumpara o înghetata din comert sa verificam eticheta nutritionala pe care producatorul are obligatia sa o tipareasca pe ambalajul ei (la 100 g de înghetata se va nota continutul este proteine, lipide si glucide).

Atentie mare la diferenta dintre continutul caloric exprimat la gramele de produs (înghetata în forma ei finala pe care o consumam este solida) si cel exprimat pe ml sau litru (forma lichida, înainte de solidificare)", a spus nutritionistul.


Important este ca înghetata sa fie o sursa de proteine. De asemenea, este recomandat ca acest desert sa nu contina foarte multe glucide sau lipide. În comert puteti gasi înghetata dietetica ce contine multe proteine si mai putine glucide si lipide.


Pentru ca înghetata sa fie un desert sanatos, poate fi preparata acasa. Astfel fiecare persoana stie ce ingrediente foloseste si cat de prietenoasa cu silueta este acea înghetata.


dulce preparat nghetata desert racaros
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1266 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007354 (s)