News Flash:

Ce se intampla daca te abtii prea mult sa mergi la toaleta?

4 August 2017
1293 Vizualizari | 0 Comentarii
mergi la toaleta
Ti s-a intamplat vreodata sa mai ai putin pana ajungi acasa și ai preferat sa nu te oprești la o toaleta in drum și sa aștepti? Nu este neaparat un lucru rau, daca nu devine un obicei.

Iata ce se intampla daca te abtii sa mergi la toaleta!

De ce nu este bine sa te abtii sa mergi la toaleta prea mult?

1. Vezica urinara poate avea de suferit

Vezica ta poate sa tina aproximativ doua cani cu apa, iar in cazul copiilor și mai putin. Gandește-te acum la vezica urinara ca la un mușchi, pentru ca exact asta este. Iar in momentul in care este suprasolicitata, aceasta poate afecta și zona pelviana. Mușchiul pelvin controleaza eliberarea urinei. 

2. Creierul tau nu mai poate recunoaște momentele in care trebuie sa mergi la toaleta

Chiar daca nu iti vine sa crezi, cu cat te abtii sa mergi la toaleta mai mult, cu atat se intinde mai mult vezica urinara. Iar odata ce aceasta se intinde, creierul pierde abilitatea de a recunoaște momentul in care trebuie sa mergi la toaleta. Iar mesajele critice trimise de catre vezica urinara spre creier pot trece neobservate.
3. Te poti scapa pe tine

Pe masura ce vezica urinara devine din ce in ce mai plina, exista șanse mari sa nu reușești sa ajungi la baie la timp. Probabil ca ti s-a intamplat și tie de cateva ori sa simti ca ai ajuns in ultimul moment la toaleta, dupa ce te-ai grabit cat de mult ai putut.

Acest lucru este mai probabil sa li se intample copiilor mici și varstnicilor, dar asta nu inseamna ca nu ti se poate intampla și tie, daca iti soliciti vezica prea mult.

4. Poti face o infectie urinara

Aproximativ jumatate dintre femei fac infectie urinara cel putin o data in viata. Iar aceste infectii apar din cauza bacteriilor care ajung in tractul urinar, cauzand ulterior simptome precum arsuri, nevoia de a urina frecvent și durerea pelvina, printre altele. insa infectiile urinare nu se datoreaza direct de la faptul ca te abtii sa mergi la toaleta. Daca nu iti golești vezica urinara destul de des, organismul devine spatiul perfect de reproducere a bacteriilor, care poate duce la aparitia infectiilor urinare.

5. Se pot incleșta mușchii

Nu numai ca vei simti un disconfort atunci cand te abtii sa mergi la toaleta, ci s-ar putea ca mușchii respectivi sa ramana incleștati. Vei simti o durere abdominala minora, insa deranjanta, care te poate insoti pentru o perioada.
sursa: eva.ro

toaleta
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1188 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004913 (s)