News Flash:

Ce se intampla cu mitingul diasporei din 10 august? Primaria Capitalei: Federatia Romanilor de Pretutindeni a informat ca nu-l va mai organiza/ Reactia presedintelui FRP. De ce nu isi asuma organizatia protestul

8 August 2018
617 Vizualizari | 0 Comentarii
download 1

Primaria Capitalei anunta ca Federatia Romanilor de Pretutindeni a informat institutia, in urma cu cateva zile, ca nu va mai organiza mitingul pe 10 august, subliniind ca organizatorul incearca sa induca ideea ca a primit un raspuns negativ de la autoritati, desi protestul a fost deja aprobat.
„Primaria Municipiului Bucuresti a inregistrat, in data de 1 august 2018, o adresa transmisa prin e-mail, prin care Federatia Romanilor de Pretutindeni informeaza ca renunta la organizarea mitingului din data de 10 august, din Piata Victoriei. Prin aceasta scrisoare, Federatia ignora cu buna-stiinta faptul ca protestul a fost autorizat, asa cum s-a comunicat public, si incearca sa induca ideea ca a primit doar o negatie la solicitarea de a organiza aceasta manifestatie. (...) Primaria Municipiului Bucuresti a aprobat organizarea mitingului, gasind solutia pentru siguranta participantilor: intrucat cererea viza organizarea unui miting cu 1.000.000 de participanti in Piata Victoriei, un spatiu insuficient pentru un numar atat de mare de oameni, aprobarea a survenit numai dupa ce, in colaborare cu institutiile de resort, a fost stabilita extinderea spatiului destinat adunarii publice in cauza”, au precizat reprezentantii Primariei Capitalei, printr-un comunicat de presa.

Primaria Capitalei reminteste, de asemenea, ca a comunicat initial ca, in urma intrunirii Comisiei de avizare a solicitarilor de avizare a cererilor pentru organizarea si desfasurarea adunarilor publice, cererea de organizare a mitingului din 10 august nu putea fi solutionata favorabil, asa cum era enuntata, intrucat incalca prevederile articolului 2 din Legea nr. 60/1991 republicata privind organizarea si desfasurarea adunarilor publice.

„Pentru a discuta conditiile in care adunarea poate avea loc in deplina siguranta si cu respectarea legislatiei in domeniu, Primaria Capitalei a invitat, ulterior, organizatorul la o intalnire comuna cu reprezentantii tuturor institutiilor responsabile de ordinea, linistea publica si siguranta cetatenilor. Organizatorul a transmis, la acea data, ca nu poate lua parte la aceasta sedinta de lucru din cauza imposibilitatii de a reveni in tara. Decizia Comisiei a fost de a autoriza mitingul, cu conditia ca zona anuntata initial sa fie extinsa si cu arterele adiacente. Dupa intrunire, cand i s-au comunicat rezultatele intrevederii, organizatorul a anuntat telefonic ca va veni in data de 10 august sa ridice protocolul aprobat”, mai spune Primaria Capitalei.
UPDATE Presedintele FRP: Nu ne asumam mitingul pentru ca nu am semnat protocolul cu Primaria Capitalei

Emanuel Cioaca, presedintele Federatiei Romanilor de Pretutindeni, a declarat ca nu isi asuma mitingul din 10 august, pentru ca nu a semnat, pana acum, niciun protocol cu Primaria Capitalei, deoarece institutia nu i-a transmis prin e-mail documentul.

„De ce nu m-au anuntat inainte cu o luna, ca sa ma organizez in doua saptamani, sa-mi iau bilet, sa vin la Primarie? Intre timp am cerut sa mi-l transmita pe mail sa-l citesc si sa-l transmit daca este cazul. E foarte bine ca doamna Firea a autorizat acest miting, dar noi, ca organizatie nu putem sa ne asumam acest miting, pentru ca nu am semnat niciun protocol cu Primaria Capitalei. Nu este vina noastra. Am vrut de la inceput sa organizam acest miting, pur si simplu nu a fost o buna colaborare intre Primaria Capitalei si Federatia si s-a ajuns la aceasta discutie. (...) E posibil sa vina persoane care sa boicoteze. Am primit cererea online, am primit raspuns online, deci se putea trimite protocolul tot online. Nu inteleg unde a fost problema. Cred ca cineva a dorit acest lucru”, a declarat Emanuel Cioaca, presedintele Federatiei Romanilor de Pretutindeni, la Antena3.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1182 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006196 (s)