News Flash:

Augustin Lazar ii indeamna pe sefii parchetelor curtilor de apel si pe ceilalti procurori cu experienta manageriala sa participe la selectia pentru conducerea DNA

6 August 2018
663 Vizualizari | 0 Comentarii
Augustin Lazar

Procurorul general Augustin Lazar ii invita pe procurorii generali ai parchetelor curtilor de apel si pe ceilalti procurori cu experienta manageriala din Ministerul Public sa participe la procedura initiata de Ministerul Justitiei pentru postul de procuror-sef al DNA.
"Referitor la procedura aflata in curs privind selectia procurorilor in vederea efectuarii propunerii de numire in functia vacanta de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie, domnul Augustin Lazar, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ), adreseaza invitatia procurorilor generali ai parchetelor de pe langa curtile de apel, precum si celorlalti procurori cu experienta manageriala din cadrul Ministerului Public,  de a participa la procedura initiata de Ministerul Justitiei", a transmis, luni, Parchetul instantei supreme.  

De asemenea, procurorul general isi reafirma increderea in responsabilitatea si profesionalismul procurorilor cu experienta manageriala si spune ca multi dintre ei sunt beneficiarii directi ai proiectului lansat anul trecut de Parchetul General respectarea drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului in faza de urmarire penala, precum si a reducerii numarului de condamnari la Curtea Europeana a Drepturilor Omului.

Ministerul Justitiei a reluat luni procedura de selectie pentru functia de procuror-sef al DNA, dupa ce, la prima selectie, ministrul Tudorel Toader nu a acceptat niciunul din cei patru candidati. Candidatii pot depune cererile de inscriere pana la data de 24 august, in perioada 3-5 septembrie vor sustine interviul cu ministrul Justitiei, iar in 6 septembrie vor fi anuntate rezultatele selectiei.

Procedura de selectie pentru postul de procuror-sef al DNA a fost reluata in conditiile in care ministrul Justitiei a anuntat ca niciunul dintre candidati nu intruneste conditiile necesare pentru a ocupa acest post.

Cei patru candidati pentru postul de procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie au fost Florentina Mirica, procurorul sef al Serviciului combatere a coruptiei in justitie din DNA, procurorul sef adjunct al DNA Marius Iacob, procurorul sef al Sectiei judiciare penale din DNA Elena Grecu si Cristian Lazar, adjunctul Sectiei de urmarire penala si criminalistica din Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Ministrul Justitiei, Todorel Toader, a declarat, in urma cu o saptamana, ca asteapta de la candidatii pentru functia de procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) un plan managerial care sa contina starea actuala a DNA, masurile de imbunatatire a activitatii si un grafic privind realizarea masurilor. ”Nu poti face o chestiune descriptiva ce este DNA si cat de bine a functionat el”, a spus Toader.

Toader a precizat ca asteapta sa se inscrie cat mai multi candidati penru a ocupa functia de procuror-sef al DNA, iar acestia ar trebui sa aiba un plan managerial ”din care sa rezulte starea actuala a DNA, din care sa rezulte masurile de imbunatatire a activitatii, din care sa rezulte si un grafic privind realizarea masurilor de imbunatatire a activitatii”.

”Un program managerial obligatoriu trebuie sa cuprinda radiografia autoritatii DNA, obligatoriu trebuie sa cuprinda masurile si graficul de realiare a respectivelor masuri. Nu poti face o chestiune descriptiva ce este DNA si cat de bine a functionat el”, a spus Toader.


ministerul public dna
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1159 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004681 (s)