News Flash:

Cat platesc pentru o camera de camin studentii din Timisoara

27 Septembrie 2014
3500 Vizualizari | 0 Comentarii
Peste 12.000 de locuri de cazare in camine sunt puse la dispozitia studentilor de cele patru universitati de stat din Timisoara, tarifele lunare fiind cuprinse intre 65 si 300 de lei, la acelasi nivel ca anul trecut. Potrivit reprezentantilor universitatilor de stat din Timisoara, in acest an universitar, in Timisoara sunt disponibile peste 12.000 de locuri de cazare in camine.
In cele zece camine ale Universitatii de Vest din Timisoara (UVT) sunt disponibile 2.700 de locuri. Cereri au fost mai multe, astfel ca 40 la suta din studentii care au solicitat loc in camin vor fi nevoiti sa isi caute locuinte cu chirie. "Avem zece camine si 2.700 de locuri ceea ce inseamna ca acoperim 60 la suta din cereri. Taxele nu s-au modificat de doi ani, sunt cuprinse intre 65 si 100 de lei, in functie de conditii si de numarul de studenti dintr-o camera", a declarat Florin Jurca, purtatorul de cuvant al Universitatii de Vest din Timisoara. Potrivit sursei citate, caminele Universitatii de Vest din Timisoara sunt dotate cu internet, cablu TV, sali de lectura, masini de spalat, bucatarii si televizoare.
La Universitatea "Politehnica" din Timisoara (UPT) toti studenti care solicita loc de cazare in camin, vor primi, in conditiile in care in cele 16 camine ale institutiei de invatamant superior sunt disponibile peste 5.500 de locuri. ”Dam locuri de cazare pentru oricine solicita, avem suficiente in cele 16 camine de care dispune universitatea. Cei din anul I stau cate patru in camera, iar din anul II, in functie de rezultatele la invatatura stau cate doi, trei sau patru in camera", a declarat purtatorul de cuvant al UPT, Adina Palea. Potrivit sursei citate, fiecare camera de camin are mobilier, cablu TV si internet, iar tarifele variaza intre 95 si 160 de lei pe luna, la fel ca anul trecut. Cele mai multe camine ale Universitatii de Vest si ale Universitatii "Politehnica" sunt situate in Complexul Studentesc din Timisoara.
Universitatea de Medicina si Farmacie "Victor Babes" din Timisoara are sapte camine cu 2.500 de locuri, toate cererile studentilor de cazare fiind rezolvate. "Avem sapte camine cu 2.500 de locuri, iar toate cererile studentilor privind cazarea au fost rezolvate. Tarifele sunt cele de anul trecut", a declarat responsabilul cu cazarile studentilor de la aceasta universitate, Filip Fiat. Potrivit acestuia, studentii care au intrat pe locurile fara taxa vor plati 300 de lei pentru un loc de cazare in camin, iar studentii de pe locurile bugetate vor plati 75 de lei. Caminele Universitatii de Medicina din Timisoara sunt situate chiar in apropiere de centrul orasului, langa Universitate.
Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului din Timisoara (USAMVBT) dispune de 1.400 de locuri in cele cinci camine situate in campusul de langa universitate, la iesirea din Timisoara spre Arad. Deocamdata, cererea a fost mai mica decat oferta, fiind inregistrate 1.300 de cereri de cazare in camine. "Avem 1.400 de locuri in camine, insa in prima etapa am inregistrat 1.300 de cereri de cazare. In aceasta prima etapa de cazare intra automat cei din anul I, plus cei care au depus cereri de cazare in lunile mai-iunie. Locurile ramase libere in urma primei etape, se redistribuie in cea de-a doua etapa studentilor care mai depun cereri intre timp", a declarat responsabilul cu cazarile de la aceasta universitate, Olimpia Iordanescu. Tarifele de cazare sunt la fel ca anul trecut, fiind cuprinse intre 50 si 300 de lei, scrie Ziuadavest.ro.
In total, in Timisoara sunt disponibile peste 12.000 de locuri de cazare in camine, numarul studentilor fiind de aproximativ 40.000 de studenti. Studentii care nu reusesc sa obtina locuri in camine pot inchiria apartamente sau garsoniere in municipiu la preturi cuprinse intre 150 si 300 de euro pe luna. Pretul de inchiriere al unei garsoniere in Timisoara este de 150-300 de euro pe luna, in functie de dotari si de cartierul in care aceasta se afla. De exemplu, o camera intr-un camin de nefamilisti cu dotari minime, dar care se afla in Complexul Studentesc, se poate inchiria la 150 de euro lunar. De asemenea, un apartament cu doua camere se inchiriaza cu aproximativ 200 de euro pe luna, in functie, de asemenea, de dotari si de cartier, iar apartamentele cu trei camere se inchiriaza cu 250 de euro pe luna.

timisoara
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0989 (s) | 23 queries | Mysql time :0.032576 (s)