News Flash:

Bibliotecarul hunedorean Avram Iancu, declarat cetatean de onoare al judetului

29 Septembrie 2017
973 Vizualizari | 0 Comentarii
avram iancu 465x390
 Bibliotecarul Avram Iancu, cunoscut pentru performanta sa de a inota 2.860 de kilometri, de la izvoarele Dunarii pana la varsarea fluviului in Marea Neagra, a primit joi titlul de "Cetatean de onoare al judetului Hunedoara', in cadrul unei festivitati care a avut loc la finalul sedintei Consiliului Judetean. 
Consilierii au apreciat faptul ca sportivul din Petrosani a reprezentat judetul Hunedoara si a contribuit astfel la promovarea si imbunatatirea imaginii acestuia si a Vaii Jiului, in particular. 
La randul sau, Iancu a spus ca a dorit sa arate cat de importanta este Romania pentru el si a precizat ca performanta sa poate fi considerata ca o "victorie colectiva" a romanilor. 
"Titlul de Cetatean de Onoare ma onoreaza, mai ales ca vine din judetul Hunedoara, un loc cu totul aparte. Aici a trait marele Burebista, care a reusit sa unifice triburile getice si a stabilit capitala la Sarmizegetusa Regia. Sunt valori care iti confera o energie deosebita. Nu pot uita marea istorie si sunt mandru ca sunt roman", a declarat Avram Iancu in fata consilierilor judeteni. 
Momentul festiv a avut loc pe fondul unor reprosuri ale consilierilor liberali, care au acuzat faptul ca administratia judeteana nu a pregatit suficient de bine ceremonia, motiv pentru care Avram Iancu a fost invitat sa participe la sedinta in ultimul moment. 
Avram Iancu a incheiat, pe 16 septembrie, la Sulina, cursa de 2.860 de kilometri de inot pe Dunare si a devenit astfel primul om care a strabatut fluviul de la izvoare pana la varsarea in Marea Neagra, fara costum de protectie si fara materiale ajutatoare. 
Bibliotecar de profesie, Iancu (41 de ani) si-a propus sa faca aceasta cursa dupa ce a recitit romanul ''Pilotul de pe Dunare'', de Jules Verne. El a plecat inot de la izvoarele Dunarii, din Donaueschingen, Germania, in muntii Padurea Neagra, pe data de 20 iunie, iar dupa 89 de zile a ajuns la Sulina, destinatia propusa. 
Doua persoane au reusit sa strabata inot Dunarea, de la izvoare pana la varsarea in Marea Neagra, dar ambele au folosit costume de neopren. Prima este slovenul Martin Strel, care, in anul 2000, a inotat timp de 58 de zile in Dunare, ajutandu-se de un costum de neopren si labe de inot. Sase ani mai tarziu, canadianca Mimi Huges a terminat acelasi traseu, dupa 90 de zile, echipata cu un costum de neopren, dar fara labe de inot. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1406 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005986 (s)