News Flash:

Beneficiile sucului de sfecla

24 Decembrie 2015
1180 Vizualizari | 0 Comentarii
sucul sfecla
Persoanele care obişnuiesc să bea zilnic suc de sfeclă roşie au un risc mai redus de a fi diagnosticate cu hipertensiune arterială, conform unui cercetări recente. Specialiştii au descoperit că aproximativ o ceaşcă de suc de sfeclă poate scădea tensiunea arterială mărită cu 7%.

Testele de laborator au arătat că nitraţii din sfeclă roşie, care se găsesc şi în ţelină, varză şi alte legume verzi, sunt cei care pot reduce hipertensiunea arterială.


Consumul unor alimente care conţin nitraţi poate declaşa o serie de reacţii chimice în sânge. Reacţiile pot creşte nivelul de oxigen din anumite zone ale corpului, care sunt private de oxigen în momentele în care tensiunea arterială este mărită.


La ultimul studiu au participat opt femei şi şapte bărbaţi care aveau tensiunea arterială cuprinsă între 140 şi 159 mmHg (valorile normale sunt între 100 si 130 mmHg), dar care nu luau medicamente.


Timp de două săptămâni, o parte dintre voluntari au băut zilnic 250 ml de suc de sfeclă roşie, în timp ce ceilalţi au băut apă. Pe perioada cercetării participanţilor le-a fost monitorizată tensiunea arterială.


Spre deosebire de cei care au consumat apă, voluntarii care au băut suc de sfeclă aveau tensiune redusă cu 10 mmHg.


,,Sperăm ca aportul tot mai mare de legume cu un conţinut ridicat de nitraţi să poată preveni şi ameliora problemele cardiovasculare ale pacienţilor”, a afirmat Amrita Ahluwalia, profesor de Farmacologie la Şcoala Medicală ,,Londra”.

 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1132 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005993 (s)