News Flash:

Asa stim noi sa facem turism? Drumul spre zona turistica Bran-Moieciu, plin de gropi. Autoritatile cer CNAIR reparatii provizorii

27 Iulie 2017
954 Vizualizari | 0 Comentarii
lucrari si gropi dn 731
Primarii din zona Bran – Moieciu, reprezentantii Politiei si ai Jandarmeriei Brasov cer Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere sa repare provizoriu gropile de pe DN 73, aceasta fiind singura cale ce duce spre statiunile turistice.
Drumul National 73, care este unul de interes turistic facand legatura cu statiunile montane Bran – Moieciu – Fundata, a intrat in santier, pe tronsonul din judetul Brasov, in 20 iunie prin proiectul de modernizare cu fonduri europene derulat inca din anul 2014 de Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere.
In cadrul sedintei Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica Brasov, primarii din statiunile traversate de DN 73, dar si reprezentantii Politiei si ai Jandarmeriei Brasov au subliniat, miercuri, faptul ca gropile care au aparut dupa sezonul rece pun in pericol siguranta circulatiei, mai ales ca acest drum este singura cale de acces spre zona turistica Bran – Moieciu - Fundata.
Presedintele Consiliului Judetean Brasov, Adrian Vestea, a declarat ca, impreuna cu primarii din aceste localitati, dar si cu reprezentantii inspectoratelor de Politie si Jandarmi vor transmite o adresa oficiala CNAIR prin care vor cere efectuarea unor reparatii provizorii pe aceasta sosea, tinand cont ca lucrarile prevazute prin proiectul de modernizare finantat prin Programul Operational Infrastructura Mare (POIM) sunt de durata.
Proiectul de modernizare a soselei a demarat inca din anul 2014, insa pana in 20 iunie 2017 lucrarile s-au derulat doar pe raza judetului Arges.
In prezent, pe sectorul de drum care traverseaza Brasovul sunt in lucru aproape 10 tronsoane, dintre care jumatate sunt pe portiunea de putin peste 30 de kilometri dintre municipiul Brasov si statiunea Bran.
Lucrarile au inceput cu sapaturile necesare consolidarii acostamentului si realizarii casetei de largire a arterei pe cate o banda pe sens, iar din cauza semafoarelor, in special in weekend, traficul se desfasoara cu mare dificultate chiar daca nu se mai lucreaza efectiv pe santiere.
Potrivit CNAIR, termenul de finalizare a proiectului este prevazut pentru luna decembrie 2018. Lucrarile sunt executate de catre AZVI SA – STRACO GRUP SRL – PIOMAR Development – Tractebel, iar valoarea totala a contractului pentru modernizarea acestui drum national care face legatura intre Brasov si Pitesti (care are 103,25 kilometri), semnat cu asocierea de firme, este de 275,86 milioane de lei.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1290 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006154 (s)