News Flash:

ANUNT IMPORTANT facut de ministrul Educatiei. Toti directorii de scoli sunt vizati

16 Februarie 2017
960 Vizualizari | 0 Comentarii
directori scoli
Ministrul Educatiei, Pavel Nastase, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa ca trebuie sa elaboreze o noua lege a educatiei pana la sfarsitul acestui an, asa cum este mentionat in programul de guvernare.
"Conform Programului de guvernare, pana la sfarsitul anului 2017, trebuie sa avem o noua lege a educatiei nationale. In acest context, Consiliul National al Rectorilor si alte consortii universitare vor fi invitate la un dialog pe aceasta tema si in acelasi timp comisiile parlamentare de educatie din Parlamentul Romaniei care sunt abilitate sa produca aceasta lege. Deci, impreuna cu Parlamentul si impreuna cu aceste consilii si consortii vom demara acest proces de a crea o noua lege a Educatiei Nationale care are ca termen, asa cum spuneam, sfarsitul acestui an" a declarat Pavel Nastase, Ministrul Educatie.
Proiectul de lege cu privire la schimbarea legii educatiei va fi inaintat Parlamentului pana la finele anului. Ultima schimbare adusa legii educatiei a avut loc in mandatul lui Adrian Curaj, atunci cand a fost introdusa obligativitatea clasei zero.
Ministrul Educatiei, Pavel Nastase, a anuntat ca in luna august se va organiza un nou concurs pentru functiile de directori, in prezent fiind multe posturi vacante, ocupate temporar de dascali care nu au participat sau nu au promovat concursul din octombrie.
"In urma concursului, au ramas un numar de posturi neocupate. Aceste posturi trebuia ocupate de cineva. Conform metodologie, trebuia inspectorul general impreuna cu consiliul de administratie de acolo si la propunerea consiliului de profesori trebuia sa numeasca un director sau un director adjunct. Lucrul asta nu se intamplase. Era un blocaj" a declarat ministrul Educatiei, Pavel Nastase.
Primul ordin de ministru semnat de Pavel Nastase a fost pentru numirea a peste 660 de directori si directori adjuncti in unitatile de invatamant acolo unde acest concurs nu a fost promovat sau acolo unde nu au existat inscrisi. Masura este una temporara, pana in vara.
"Am gasit aceasta posibilitate de alegere pentru cei implicati in procesul de numire, astfel incat, cei care au fost in concursul de directori care picasera concursul sau nu participasera la concurs sa poata sa fie numiti. Oameni cu axperienta, rezoland in felul aceste o situatie care bloca sistemul de invatamant. Nimeni din anul scolar 2016-2017 nu va mia ocupa o functie de director sau director adjunct fara concurs. Deja am demarat o actiune pentru un nou concurs care va fi in luna august. Aceste numiri sunt temporare pana la sfarsitul anului, ca scoala sa nu fie blocata" a mai adaugat Pavel Nastase. sursa: Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1127 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005050 (s)