News Flash:

ANUNT SOC facut de ministrul Muncii! Salariile si pensiile sunt in pericol!

16 Februarie 2017
1450 Vizualizari | 0 Comentarii
olguta vasilescu
Ministrul MunciiLia Olguta Vasilescu, a declarat, ca situatia este critica din cauza intarzierii cu care presedintele Klaus Iohannis decide daca promulga sau nu bugetul pe 2017. Cresterea pensiilor este in pericol, la fel si cea a salariilor, iar comunitatile locale sunt blocate de lipsa unui buget pe 2017, sustine aceasta. 

Majorarea pensiilor si eliminarea CASS-ului ar putea fi amanate, daca presedintele Klaus Iohannis nu promulga mai repede bugetul. "Eu zic ca e foarte complicat si e o situatie fara precedent. Noi am mai eliminat impozitul si CASS pentru pensiile mai mici de 2.000 de lei, o masura buna si asteptata de pensionari", a spus Lia Olguta Vasilescu.

Totodata, orasele, satele si comunele sunt la un pas de blocaj total, din cauza lipsei bugetului. Angajatii risca sa nu-si mai primeasca salariile, iar utilitatile sa nu mai poata fi platite.

"Situatia este foarte grava in tara, pentru ca nu vorbesc doar de faptul ca primarii nu pot da drumul la investitii, ganditi-va la o licitatie, dureaza 6 luni, nu ai bugetul aprobat nici macar la nivelul intregii romanii", a mai precizat ministrul Muncii.

"Primarii nostri din Dolj au spus: "Macar lasati-ne sa ne punem esarfele tricolore si sa mergem la Cotroceni si sa explicam ca sunt blocate comunitatile locale in acest moment" ", a mai precizat Lia Olguta Vasilescu. 

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat, marti, a nu impartaseste ”ingrijorarea” pe care a transmis-o presedintele Klaus Iohannis cu privire bugetul de stat, precizand ca au fost intalniri publice intre Guvern si Administratia Prezidentiala pe buget, subliniind ca acesta este ”un proiect ambitios si un proiect de buget care contine toate masurile prinse in programul de guvernare”.

ministrul muncii lia olguta vasilescu presedintele klaus iohannis
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1161 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005809 (s)