News Flash:

ALERTA in sistemul medical romanesc! "Toate spitalele sunt adevarate BOMBE BIOLOGICE!"

4 Decembrie 2015
1353 Vizualizari | 0 Comentarii
spital husi
Dupa ce medicii de la Spitalul de Arsi din Bucuresti au vorbit deschis despre situatia dramatica din spitalele romanesti, ticsite de bacterii ce cauzeaza un numar impresionant de infectii nosocomiale, fapt ce a dus inclusiv la moartea a trei raniti din club Colectiv, medicul iesean Tudor Cihodaru confirma aceste dezvaluiri si face si el o serie de precizari in legatura cu pericolul care pandeste in unitatile medicale din tara.
"Multe spitale din Romania sunt adevarate bombe biologice. Poate nu stiati, dar Romania raporteaza de 20 de ori mai putine infectii intraspitalicesti ca Germania. Ca si cum ai putea compara spitalele de la noi cu alea de la ei. Pe langa infectiile nosocomiale, inerente oriunde in lumea asta, se adauga timpii enormi de asteptare in UPU, circuitele inadecvate, deficitul de personal si vechimea ce depaseste si 200 de ani ce fac imposibila respectarea regulilor de asepsie si antisepsie.

Fata de normalitate e ca si cum ai compara o caruta cu un Boeing. Solutia e simpla: construirea de spitale noi, cu circuite si dotare corespunzatoare si cu personal suficient ca numar si specializare. Si cand ma gandesc ca arsii de la Colectiv ar fi putut fi tratati corespunzator in cele 700 de paturi ale Centrul de Trauma si Arsi pe care l-am infiintat la Iasi in 2011 si distrus in 2012 de orgoliile si ambitiile politicienilor. Ce ziceti stimabililor, construim si noi ceva?! Ca de promisiuni m-am cam saturat", spune medicul iesean.

 


bucuresti bacterii infectii nosocomiale raniti club colectiv
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1184 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004899 (s)