News Flash:

ALERTA ANM! Schimbari bruste de temperatura! Temperaturile vor cobori cu 15 grade in mai putin de 24 de ore

15 Martie 2018
966 Vizualizari | 0 Comentarii
ploi si vijelii

Pe langa inundatii, din tabloul aceste primaveri ciudate nu lipsesc frigul si ninsorile. La sfarsitul saptamanii, temperaturile vor cobori cu 15 grade in mai putin de 24 de ore, din cauza unui front atmosferic pornit din zona scandinava.

Aceasta schimbare brusca ii poate afecta pe cei care au reumatism, probleme cardiace sau pulmonare.

Saptamana a inceput cu ploi, dar in urmatoarele zile temperaturile vor depasi 18 grade. Insa nu ne vom bucura multa vreme de caldura.

Un camp de presiune atmosferica ridicata, format in peninsula Scandinava, va cobori peste continent si va ajunge si Romania, unde va intalni aerul cald mediteranean. Iar consecintele se vor simti imediat: daca sambata vor fi aproape 20 de grade celsius, duminica se intoarce iarna, cu frig si ninsori.

″In cursul noptii de sambata spre duminica o sa asistam la transformarea lor in lapovita sau chiar ninsoare in partea de nord a tarii, dar cu precadere in zona Carpatilor Orientali”, explica meteorologii.

Schimbarea brusca ii poate afecta pe cei care au probleme de sanatate, cum ar fi bolile reumatice.

″Dureri articulare mai importante decat in mod obisnuit, artralgii, dureri articulare, cefalee, dureri de cap sau probleme legate de respiratie″, a precizat Claudiu Popescu, reumatolog.

Pentru ca aceste afectiuni se trateaza de obicei cu antiinflamatoare sau antibiotice, medicii le recomanda pacientilor sa ia si un pansament gastric.

Scaderea brusca a temperaturii ii poate afecta de asemenea pe cardiaci sau pe cei cu probleme pulmonare, de pilda, bolnavilor cu astm sau bronsite li se pot agrava simtomele. Pot aparea episoade de tuse excesiva sau tendinte de sufocare.

Meteorologii spun ca vremea rece s-ar putea prelungi si in primele zile ale saptamanii viitoare.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1272 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006346 (s)