News Flash:

Peste 70 de localitati din 15 judete, afectate de inundati. Infotrafic: Zonele unde circulatia este oprita

14 Martie 2018
897 Vizualizari | 0 Comentarii
inundatii arad

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) anunta ca sunt afectate de inundatii 71 de localitati din 15 judete (Arges, Brasov, Buzau, Calarasi, Covasna, Dolj, Dambovita, Giurgiu, Harghita, Ilfov, Mures, Prahova, Olt, Teleorman, Vaslui) si municipiul Bucuresti.
"In localitatea Homorod (Brasov) au fost evacuate preventiv 6 persoane in locuintele carora intrase apa, dar acestea au revenit la domicilii dupa ce starea de pericol a trecut. De asemenea, la nivel national, au fost afectate 53 de case, 85 de anexe gospodaresti, 639 fantani, 5 poduri, 34 de beciuri, un drum national si cinci drumuri judetene", transmite MAI.

Potrivit centrului Infotrafic, la aceasta ora, din cauza apei acumulate pe partea carosabila, circulatia rutiera este oprita pe DN10 Siriu – Sita Buzaului, in judetele Covasna si Buzau. Traficul este deviat pe ruta DN10 Siriu-Cislau – DJ102 Cislau - Valenii de Munte – DN1A Valenii de Munte – Brasov.

Peste 3.000 de pompieri cu aproximativ 2.000 de mijloace tehnice intervin in zonele afectate.


Inundatii Stupini, Brasov

Raul Buzau se afla sub avertizare cod rosu de inundatii, ca urmare a ploilor din ultimele ore. Avertizarea este in vigoare pana miercuri la ora 12.00.

"Ministerul Afacerilor Interne recomanda cetatenilor din zonele vizate de avertizarile hidrologice sa respecte recomandarile autoritatilor, sa nu se deplaseze in zone inundate, iar in cazul patrunderii apei in locuinte sa decupleze intrerupatorul general de energie electrica si sa deconecteze aparatele electrice. De asemenea, recomandam conducatorilor auto sa se intereseze din timp cu privire la situatia cailor de comunicatie pe care le vor parcurge. In caz de inundatie, la inaltimea de circa 20 cm apa, apa poate patrunde in vehicul si poate cauza pierderea controlului. La inaltimea de circa 40 cm apa, vehiculul pluteste. La inaltimea de 60 cm, majoritatea vehiculelor sunt luate de apa", arata MAI.

Inundatii in Mures

Mures:20 de gospodarii, 40 de podete, un drum si zece hectare de teren, afectate de inundatii

Circa 20 de gospodarii, 40 de podete, zece hectare de teren agricol si un drum judetean pe o suprafata de 700 de metri, din localitatea mureseana Gurghiu, sunt afectate din cauza inundatiilor, dupa ce debitul paraului din localitate a crescut foarte mult si s-a revarsat.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Mures, maior Cristian Virag, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, ca apa a ajuns inclusiv in cateva pivnite si intr-o bucatarie de vara.

”In localitatea Gurghiu au fost inundate 20 de gospodarii, cinci pivnite, o bucatarie de vara, 40 de podete, aproximativ 700 de metri din drumul judetean si zece hectare de teren agricol. Inundatiile s-au produs miercuri dimineata”, a spus Cristian Virag.

Debitul paraului care trece prin localitate a crescut foarte mult dupa ce in ultimele ore a plouat puternic, dar si din cauza topirii zapezilor si a scurgerilor de pe versanti. Albia acestuia nu este foarte mare si s-a revarsat pe partea carosabila, de unde a intrat in gospodariile oamenilor.

Pentru scoaterea apelor din casele oamenilor, pompierii au intervenit cu doua autospeciale si doua motopompe.


gospodarii podete drum
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1276 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007357 (s)