News Flash:

BREAKING NEWS: Eduard Hellvig, Laura Codruta Kovesi si Florian Coldea, audiati in "Black Cube", in regim de VIP

14 Martie 2018
941 Vizualizari | 0 Comentarii
codruta2

Directorul SRI, Eduard Hellvig, Laura Codruta Kovesi, sef DNA si fostul prim adjunct al SRI, Florian Coldea, au fost audiati, în ultimele doua saptamâni, în dosarul Black Cube, au declarat surse judiciare pentru MEDIAFAX, audierile desfasurându-se departe de presa si opinia publica.
Potrivit surselor citate, directorul Serviciului Român de Informatii, Eduard Hellvig, a fost audiat, în calitate de martor, în data de 28 februarie, iar fostul adjunct al SRI, Florian Coldea a ajuns la sediul DIICOT în data de 8 martie. Numele celor doi au fost mentionate, în diferite declaratii date de martori în dosar.

Aceleasi surse au declarat, pentru MEDIAFAX, ca Laura Codruta Kovesi, procurorul sef al DNA, a fost audiata marti, 13 martie la sediul DIICOT.

Cei trei au fost invitati si audiati departe de ochii presei, astfel încât informatiile au intrat în posesia MEDIAFAX abia dupa doua saptamâni în cazul directorului SRI.
Pâna la ora transmiterii stirii, niciuna dintre persoanele audiate nu a confirmat vizita la DIICOT. Mai mult, structura de Parchet care investigheaza cazul Black Cube a transmis, prin biroul de presa, ca nu comenteaza informatiile obtinute de MEDIAFAX, dar nici nu a infirmat prezenta celor trei la audieri.

Agentia MEDIAFAX a transmis adrese oficiale catre SRI si DIICOT, fara a primi deocamdata un raspuns.

Dosarul Black Cube a fost deschis în anul 2016 si vizeaza încercari de intimidare la adresa procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi. Doi cetateni israelieni, angajati ai societatii Black Cube si-au recunoscut faptele, fiind condamnati la închisoare cu suspendare.

Cercetarile au continuat însa pentru fostul ofiter SRI, Daniel Dragomir, fiind suspectat ca ar fi intermediat legatura între cei care voiau sa afle informatii despre Laura Codruta Kovesi si angajatii firmei. Dragomir a fost arestat câteva luni în dosar.

Recent, fostul ofiter SRI a acuzat DIICOT ca tergiverseaza cercetarile în dosar, solicitând trimiterea acestuia în instanta.


florian coldea black cube
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1327 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005941 (s)