News Flash:

8 SEMNE SIGURE ca poti ramane GRAVIDA

24 Aprilie 2017
1168 Vizualizari | 0 Comentarii
gravida
1. Ai un simt al mirosului ascutit
Studiile au aratat ca simtul mirosului devine mai sensibil in a doua jumatate a ciclului menstrual normal, pe cand te apropii de ovulatie (ovulatia = cel mai bun moment pentru a incerca sa ramai insarcinata). In aceasta faza fertila, e mai probabil ca femeile sa fie atrase de feromonul masculin numit androsteron.

2. Mucusul cervical isi schimba consistenta
In timpul ovulatie, corpul produce mai mult estrogen, ceea ce face ca mucusul cervical sa fie elastic si transparent, precum albusurile de ou. Examineaza-l si cand simti o schimbare de consistenta, e un indicator bun ca ai atins maximul de fertilitate. Si colul uterin se schimba si devine mai moale si mai deschis in timpul ovulatiei.
3. Te simti si arati sexy
Mama Natura e foarte inteligenta. Cand se apropie ovulatia, s-ar putea sa observi ca buzele tale sunt mai pline (datorita cresterii nivelului de estrogen), pupilele ti se dilata si pielea pare mai moale. Aceste simptome subtile, dar sexy; nu numai ca te pun in dispozitia necesara pentru a face copii, dar il atrag si pe partener mai mult. Un studiu recent arata ca barbatii le gasesc mai atractive pe femeile care sunt in apropierea ovulatiei, cand apar mici schimbari in voce.

4. Se modifica saliva
Cand se apropie ovulatia, saliva arata ca gheata pe un geam. Pentru a vedea asta e nevoie de un microscop si de putina munca detectivista, dar e o modalitate distractiva si non-invaziva de a descoperi cand se apropie ovulatia.
5. Sanii sunt mai sensibili
Stii zilele acelea cand sanii tai par mai grei sau te dor si tot ce vrei e sa ajungi acasa si sa iti dai jos sutienul? Asta se intampla deoarece in corpul tau sunt mai multi hormoni inainte si dupa ovulatie.

6. Ciclul menstrual regulat
Menstruatia neregulata poate transforma incercarea de a ramane gravida intr-o provocare. Iti va fi greu sa urmaresti apogeul ovulatiei, care e cu 14 zile inainte de urmatorul ciclu. Daca menstruatia ta e regulata, va fi mult mai usor sa vezi care sunt zilele fertile.
7. Gingii albe si sanatoase
Femeile care au probleme cu gingiile raman insarcinate mai greu. Deci urmeaza sfaturile dentistului de a folosi ata dentara si de a te spala pe dinti de doua ori pe zi. O buna igiena orala nu numai ca te ajuta sa te apropii de o sarcina, ci reduce si riscul avortului spontan.
8. Dieta bine echilibrata
Corpul tau ar trebui sa fie in forma excelenta pentru a avea copii. Fructele si legumele pline de vitamine si nutrienti te pot ajuta in acest sens.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1138 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004972 (s)