News Flash:

Adevarul despre pufuleti. Nimeni nu stia asta

22 Aprilie 2017
1780 Vizualizari | 0 Comentarii
pufuleti
Pufuletii se numara printre gustarile preferate ale romanilor. 

Desi la prima vedere par o buna alegere pentru ca nu contin multe calorii, profesorul Mencinicopschi atrage atentia asupra ingredientelor periculoase pe care le contin.

Expertul in nutritie descrie pufuletii ca fiind un produs expandat obtinut din faina de porumb si adaos de glucoza, glucide, care ii imprima o incarcatura glicemica ridicata si o densitate energetica foarte mare, 224 kcal/30 grame de produs. Profilul nutritional este extrem de dezechilibrat, cu un mare exces de glucide.

Din lista de ingrediente reiese ca al doilea ca pondere este sarea, al carei consum trebuie limitat. Colorantii, indulcitorii si aromele artificiale sunt produse sintetice, de laborator, folosite des in prepararea pufuletilor.

Conform specialistilor, pufuletii contin un colorant artificial numit tartrazina, care poate provoca alergii persoanelor sensibile la aspirina sau astmaticilor.

Tartrazina este un colorant considerat nociv pentru sanatate, si este cel care da pufuletilor culoarea galbena. Tartrazina, E102, este unul dintre cei mai periculosi aditivi alimentari utilizati in industria alimentara. Acest aditiv poate provoca tulburari de vedere, dificultati de respiratie si eczeme. De asemenea, tartrazina poate afecta negativ activitatea copiilor si atentia acestora.

Produsul contine si  E 124 care are potential cancerigen, doza zilnica admisa pentru el fiind de 4 mg/kg corp.



Nici consumul de E 133 prezent in pufuleti nu este lipsit de riscuri. O doza mai mare, de 12,5 mg/kg corp, poate produce bronhoconstrictie si desctructii cromozomiale. Conform noilor reglementari, acest producator va fi obligat sa scrie toate efectele adverse pe etichete, sau daca il intereseaza sa-natatea consumatorului, nu numai pro-fitul, sa schimbe colorantii sintetici cu unii naturali. Produsul nu contine gluten si daca nu ar avea colorantii chimici de sinteza, ar putea fi consumati si de suferinzii de celiachie.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1196 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006463 (s)