News Flash:

14 ministri ai Guvernului Grindeanu, demis ieri in Parlament, au depus cereri de retragere a DEMISIEI

22 Iunie 2017
988 Vizualizari | 0 Comentarii
Sevil Shhaideh
Numarul ministilor care au cerut retragerea demisiei se ridica la 14 membri ai Cabinetului. Cererile de retragere a demisiei au fost depuse la cabinetul prim-ministrului, insa "institutia" retragerii demisiei nu exista in legislatia in vigoare, au spus pentru MEDIAFAX surse oficiale.
Primii cinci ministri care si-au cerut anularea sunt: Mihai Tudose (Economie), Toma Petcu (Energie), Sevil Shhaideh (Dezvoltare), Ana Birchall (Afaceri Europene), Andreea Pastarnac (Romanii de Pretutindeni).
Tudorel Toader, ministrul in exercitiu al Justitiei, a declarat, joi, ca demisia sa devine irevocabila pe 30 iunie, data pana la care spera ca va exista un nou Executiv.
"Tot timpul eu am spus ca voi asigura interimatul, imi voi indeplini atributiile pana in ultimul minut. Este un articol 6 din legea 90 care prevede ca demisia devine irevocabila la 15 zile de la momentul depunerii la Guvern. Asta inseamna ca eu mi-am depus demisia pe 15 unie, devine irevocabila pe 30 iunie. Inseamna ca dupa 30 iunie nu mai pot retrage demisia dar nu inseamna si o incetarea a mandatului interimatului. (..) Eu am deplina covingere a faptului ca pana la 30 iunie vom avea un nou guvern", a declarat ministrul in exercitiu al Justitiei, Tudorel Toader.
Si alti ministri si-au inregistrat cererile de revocare a demisiilor, respectiv cei Apelor si Padurilor, Adriana Petcu, Turismului, Mircea-Titus Dobre, Afacerilor Externe, Teodor Melescanu.
Totodata, alti ministri au anuntat ca au trimis spre guvern cererile de revocare. Este vorba despre vicepremierul Gabriela Gavrilescu, ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, ministrul Educatiei Nationale, Pavel Nastase, cel pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Alexandru Petrescu, ministrul pentru Relatia cu Parlamentului, Viorel Ilie, dar si despre ministrul Tineretului si Sportului, Marius Dunca.
Semnalul, dat de Olguta Vasilescu miercuri seara
Deputatul PSD Lia Olguta Vasilescu a declarat, miercuri, ca fostii ministri din Guvernul Grindeanu si-ar putea retrage demisiile si ar putea asigura interimatul pana la numirea noului guvern.
"Maine voi merge la serviciu. (...) Cred ca o sa ne retragem toti demisiile, ca sa poata sa fie functionala activitatea ministerelor pana cand va fi investit urmatorul guvern. (...) Eu mi-am delegat atributiile catre un secretar de stat, nu ar fi probleme, dar alti colegi de-ai mei nu au apucat sa-si delege atributiile sau chiar nu au avut posibilitatea sa faca asta, pentru ca, Ministerul Dezvoltarii spre exemplu, a fost totalmente destructurat in aceste zile. Dupa demisia doamnei Sevil Shhaideh au fost destituiti in bloc secretarii de stat iar acolo este o situatie fara precedent (...), nu mai are nimeni drept de semnatura", a declarat deputatul PSD Lia Olguta Vasilescu, fostul ministru al Muncii, la RTV.
Lia Olguta Vasilescu a afirmat ca activitatea mai multor ministere a fost blocata, sustinand ca dupa ce membrii Cabinetul au demisionat si mai multi secretari de stat au fost "executati".
"Toti ministrii suntem constienti (...) ca trebuie sa asiguram interimatul pana la numirea noului guvern", a spus deputatul PSD.
Olguta Vasilescu a afirmat ca demisiile ministilor din Guvernul Grideanu "nu au devenit operationale" pentru ca presedintele Klaus Iohannis nu a emis un decret in acest sens.
Fostul ministru al Muncii a sustinut ca si-a indeplinit obiectivele din programul de guvernare si se asteapta sa isi reia functia un noul Guvern.
Olguta Vasilescu: Va fi o discutie cu acei colegi care nu au votat motiunea sau au absentat
Deputatul PSD Lia Olguta Vasilescu a declarat, miercuri, ca va avea loc o discutie, in PSD, cu privire la parlamentarii care nu au fost prezenti la votul motiunii de cenzura sau au votat impotriva ei pentru a se stabili circumstantele absentelor sau a optiunii de vot.
"Va fi o discutie in perioada urmatoare cu ei pentru ca au fost colegi care nu s-au prezentat la vot nu pentru ca nu ar fi vrut sa voteze motiunea. Este cazul domnului senator Chisalita care are probleme de sanatate foarte grave, sta de cativa ani intr-un scaun cu rotile. Am mai avut o colega de la Suceava care a gresit efectiv cand a introdus bilele in urna. Cred ca trebuie facuta o discutie cu fiecare in parte", a declarat deputatul PSD Lia Olguta Vasilescu.
Olguta Vasilescu a sustinut ca PSD-ALDE detine in continuare majoritatea in Parlament, afirmand ca nu toti deputatii din Grupul minoritatilor nationale au votat motiunea de cenzura.
"Parlamentarii de la minoritatile nationale au votat impartit. Am avut majoritate fara voturile colegilor de la minoritatile nationale. Sigur, le multumim pentru voturile pe care le-au dat astazi, dar majoritatea PSD-ALDE este inca functionala la Parlament", a spus Lia Olguta Vasilescu.
Olguta Vasilescu, despre posibila sa numire in functia de premier: Nu ma intereseaza subiectul Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1159 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006429 (s)