News Flash:

Klaus Iohannis a transmis condoleante familiilor militarilor decedati

30 Iunie 2017
899 Vizualizari | 0 Comentarii
iohannis juramant 1
Cei trei militari morti in accidentul din Arges - Mihai Ionut Toma, Petre Cristian Toader si George-Emilian Catana - aveau 38, 32 si 40 de ani. Doi dintre ei erau casatoriti si aveau copii, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Potrivit unui comunicat transmis de MApN, trei militari romani, plutonierul-major Mihai Ionut Toma, caporalul clasa a III-a George-Emilian Catana si caporalul clasa a III-a Petre Cristian Toader, au murit in accidentul de joi seara, in apropierea localitatii Valea Urdei, din judetul Arges.
Plutonierul-major Mihai Ionut Toma avea 38 de ani si era necasatorit. Era veteran al teatrelor de operatii, cu doua misiuni executate in Afganistan, fiind angajat al MApN din anul 2002.
Caporalul clasa a III-a Petre Cristian Toader era in varsta de 32 de ani, era casatorit si avea un copil. Executase o misiune in teatrul de operatii din Afganistan, fiind angajat al MApN din anul 2008.
O slujba de comemorare a celor trei militari morti in accidentul din Arges - Mihai Ionut Toma, Petre Cristian Toader si  George-Emilian Catana - are loc, vineri dimineata, in incinta Ministerului Apararii Nationale (MApN).
Un sobor de trei preoti sustine slujba in sediul MApN, la aceasta asistand mai multi angajati ai institutiei, precum si cadre militare.
In paralel, la toate unitatile din tara au fost organizate comemorari, au fost sustinute discursuri despre cei trei militari si unul sau mai multi preoti au tinut o slujba in memoria victimelor.
O astfel de ceremonie a fost organizata, de la 8.30, si la Unitatea Militara Vanatori de munte Campulung Muscel, din care faceau parte cei trei militari.
Klaus Iohannis a transmis condoleante familiilor militarilor morti in accidentul din Arges
Presedintele Klaus Iohannis a transmis vineri un mesaj prin care isi exprima compasiunea pentru familiile militarilor care si-au pierdut viata in accidentul de la Dambovicioara, subliniind ca armata este o institutie fundamentala, care ”merita recunostinta si pretuire”.
”Imi exprim intreaga compasiune pentru pierderea vietii celor trei militari, vanatori de munte, care participau la activitati de pregatire profesionala si pentru ranirea altor noua, intr-un accident de circulatie din judetul Arges. Armata este si va continua sa fie o institutie fundamentala a natiunii noastre, care merita recunostinta si pretuirea tuturor romanilor. Condoleante familiilor indoliate si insanatosire grabnica tuturor celor raniti”, a transmis Iohannis.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1301 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006520 (s)