News Flash:

Se poate!

Fundația Comunitară Timişoara anunță finalizarea cu succes a 5 inițiative comunitare

17 August 2023
174 Vizualizari | 0 Comentarii

Peste 140 de inițiative inovatoare din domeniile educație și protejarea mediului au fost derulate în Timișoara, implicând peste 3.000 de locuitori. Aceste inițiative fac parte din cele 5 proiecte comunitare finanțate prin intermediul programului național "Fondul pentru un Viitor Mai Bun în Comunități" și își prezintă acum rezultatele.

Într-un efort de a răspunde provocărilor locale din domeniile educație și protejarea mediului, Fundația Comunitară Timișoara a mobilizat și coordonat 5 inițiative comunitare, care au luat viață în mai puțin de 9 luni. Aceste inițiative au generat sute de acțiuni de voluntariat, beneficiind direct mii de cetățeni timișoreni. Programul a fost coordonat la nivel național de către Federația Fundațiilor Comunitare din România și finanțat de Lidl România.

Prin intermediul acestor inițiative comunitare, Fundația Comunitară Timișoara a realizat cu succes obiectivele propuse. Acestea au inclus proiecte în domeniul educației și protejării mediului, care au avut impact semnificativ asupra comunității timișorene. Inițiativele au beneficiat de mentorare din partea fundației și de microgranturi nerambursabile în valoare de 245.000 de lei din partea Lidl România. A patra ediție a programului s-a desfășurat simultan în Timișoara și în alte patru orașe din țară.

Cele două direcții strategice ale programului, educația și protejarea mediului, au generat peste 140 de activități inovatoare și variate, în care sute de voluntari au fost implicați. Inițiativele locale sprijinite prin acest program au adus următoarele rezultate:

1. Proiectul "Shakespeare's English Garden" a creat o grădină urbană în curtea Liceului Teoretic "William Shakespeare", unde s-au desfășurat activități de grădinărit în beneficiul comunității.

2. Proiectul "Capitala în Curtea TA" a organizat o serie de 16 evenimente culturale și de socializare pentru a transforma curțile locale în spații care promovează starea de bine.

3. Inițiativa "building.a.home" a transformat containere maritime scoase din uz în mici locuințe modulare, în cadrul unui proiect pilot de locuire socială și incluzivă.

4."Superhumans România – Psihoeducație pentru Timișoara" a abordat subiectul sănătății mintale prin evenimente, întâlniri cu specialiști și intervenții artistice de amenajare a spațiilor de bine în școli și alte instituții.

5. Proiectul "Arta în comunitate" a apropiat arta de comunitate prin intermediul a peste 48 de evenimente, ateliere creative și experiențe de mediere culturală.

Programul "Fondul pentru un Viitor Mai Bun în Comunități" din Timișoara a fost conceput pentru a aborda nevoile reale ale comunității în educație și protejarea mediului, identificate prin colaborarea cu administrația locală și societatea civilă. Acest program a înlesnit dorința de schimbare și implicare a locuitorilor timișoreni, reușind să sprijine soluții civice inovatoare și relevante.

Pentru detalii mai amănunțite despre rezultatele acestor proiecte din Timișoara, precum și pentru a fi la curent cu evoluția programului din ediția a patra, puteți accesa site-ul dedicat www.fondulpentruunviitormaibun.ro și paginile de social media ale programului.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1133 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004739 (s)