News Flash:

Program cultural variat la Muzeul Apei

Timișorenii sunt așteptați la festivalul "Seri de vară la muzeu" la sfârșitul săptămânii

15 August 2023
162 Vizualizari | 0 Comentarii


Primul festival organizat de Muzeul Apei din Timișoara, numit "Seri de vară la muzeu", se întoarce în weekendul 18-20 august cu un program cultural diversificat, potrivit pentru toate categoriile de vârstă. După o ediție de succes în luna iulie, care a atras peste 2.500 de participanți, Muzeul Apei de pe Calea Urseni nr. 26 din Timișoara se pregătește să primească din nou vizitatorii cu evenimente precum concerte live, proiecții de filme, prezentări literare, un spectacol de circ, expoziții de fotografie, tururi ghidate și numeroase ateliere creative și educative.

Festivalul va debuta vineri, 18 august, la ora 17, iar programul detaliat este disponibil pe pagina de Facebook a evenimentului și pe site-ul Aquatim. În prima seară a festivalului, vor fi vernisate două expoziții de fotografie inedite găzduite de pavilionul de acces al muzeului. Una dintre expoziții, intitulată "I Remember Water", face parte din expoziția internațională organizată de Rețeaua Internațională a Muzeelor Apei UNESCO (WAMU-Net), în care Aquatim este implicată. Cealaltă expoziție, "Vietăți nevăzute", prezintă imagini surprinse la microscop în cadrul expediției "Sail Europe Around 2023 – Circumeuropa" (SEA 2023), care explorează viața subacvatică. Ambele expoziții vor putea fi vizitate în perioada august-septembrie.

În prima seară a festivalului, va avea loc și un spectacol special numit "Familia Firescu", prezentat de Școala de Circ, care va fi accesibil pentru publicul de toate vârstele. În plus, se vor desfășura serate muzicale și literare, oferite de scriitorii Adina Ștefănescu, Lucian Ionică, Tudor Crețu și Cosmin Leucuța, dar și de harpista Mihaela Faur și violonista Marta Chiș.

În seara de sâmbătă, ansamblul Sonoterra, condus de multi-instrumentistul Cătălin Milea, va oferi o experiență muzicală inedită, călătorind cu publicul prin diverse continente. Un moment special va fi Suita Aurora, o creație legată de apă și dedicată energiei feminine. În fiecare zi a festivalului vor fi proiecții de filme, inclusiv documentarul "Timișoara. Harta secretă: oameni și locuri" (2022), care scoate la lumină povești și locuri mai puțin cunoscute sau uitate din Timișoara.

Oferta de ateliere și activități practice este variată și cuprinde activități precum modelaj și amprentare în lut, inițiere în artele circului, lectură pentru copii, ilustrație, pictură colectivă, pescuit, sport, reciclare de ulei uzat, biologie și studiu la microscop, decorare a sacoșelor eco și experimente privind calitatea apei potabile. Toate aceste activități sunt gratuite, dar unele necesită înregistrare prealabilă.

Tururile ghidate în clădirea fostei uzine de apă vor fi de asemenea disponibile în cadrul festivalului. Vizitatorii interesați de explorarea istoriei acestei clădiri pot alege din cele șase tururi disponibile. Este recomandată înregistrarea prealabilă pentru aceste tururi.

"Seri de vară la muzeu" aduce oportunitatea de a se apropia de patrimoniu, artă și natură. În clădirile istorice ale muzeului sau sub umbra copacilor din parc, toți vizitatorii pot redescoperi istoria și identitatea locală printr-o experiență culturală în care apa are un rol central.

Proiectul Muzeul Apei - integrarea în rețeaua culturală a Timișoarei face parte din Programul cultural național "Timișoara - Capitală Europeană a Culturii în anul 2023" și este finanțat prin programul Grow Timișoara 2023, coordonat de Centrul de Proiecte Timișoara, cu sprijin financiar de la Ministerul Culturii.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1120 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004765 (s)