News Flash:

Nu le pasă!

Peste 400 de somații au fost trimise în ultimele trei luni, timișorenilor ce dețin terenuri infestate cu ambrozia

15 August 2023
186 Vizualizari | 0 Comentarii


Deși li s-a cerut, sute de locuitori din Timișoara nu au luat măsuri pentru a eradica ambrozia de pe terenurile lor, ignorând avertismentele autorităților.

Reacție nepăsătoare din partea posesorilor de terenuri din Timișoara unde ambrozia, o plantă care provoacă alergii severe, a luat amploare. Primăria Timișoara a informat că, în ultimele trei luni, au fost emise peste 400 de avertismente către proprietarii de terenuri afectate de ambrozia, care nu au întreprins măsurile necesare pentru a eradica buruiana. Totuși, doar 51 dintre aceștia au luat decizia de a îndepărta ambrozia prin cosire.

„După transmiterea somațiilor, Poliția Locală a verificat soluționarea acestora de către proprietari. Cei care nu se conformează și nu cosesc ambrozia de pe propriile terenuri, primesc apoi un avertisment. Până la ora actuală s-au transmis 23 de astfel de avertismente. Dacă nici după primirea avertismentelor proprietarii nu aplică măsurile necesare de combatere a ambroziei, aceștia vor fi sancționați cu amendă contravențională”, a declarat Primăria Timișoara.

Conform declarațiilor reprezentanților autorităților, sancțiunile vor fi impuse până la data de 31 octombrie. Metodele de combatere a ambroziei includ cosirea repetată, utilizarea de echipamente agricole, îndepărtarea manuală sau aplicarea erbicidelor, în funcție de situație. Amenzile variază de la 1.000 lei la 5.000 lei pentru persoanele fizice și de la 10.000 lei la 20.000 lei pentru persoanele juridice.

„Adresăm un apel tuturor proprietarilor sau deținătorilor de terenuri să ia măsurile necesare pentru combaterea ambroziei, având în vedere că răspândirea acestei plante care produce o cantitate mare de polen extrem de alergizantă este o amenințare pentru sănătatea tuturor”, a transmis Primăria Timișoara.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1188 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008140 (s)