News Flash:

Invitație deosebită!

Vineri, 18 august, sunteți invitați la o sesiune de povestiri cu Laura West, intitulată „Șezând la masă cu Brâncuși”

16 August 2023
152 Vizualizari | 0 Comentarii

La jumătatea perioadei desemnate de Fundația Interart Triade și Attila Kim pentru exprimarea formelor contemporane ale sculpturii în cadrul Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2023, sunteți invitați la un eveniment special! În data de vineri, 18 august, de la ora 18:30, sunteți bineveniți la Cazarma U din Timișoara pentru a lua parte la o experiență deosebită. Cu această ocazie, veți avea oportunitatea de a vă așeza la masă și de a asculta poveștile Laurei West despre sculptura marelui artist Constantin Brâncuși. Laura West, profesor Fulbright la Universitatea de Vest din Timișoara, va ghida audiența într-o călătorie fascinantă prin opera sculptorului renumit, în cadrul unui eveniment unic în proiectul SCULPTURĂ/SCULPTURĂ după.

Cu titlul „Șezând la masă cu Brâncuși”, această sesiune de povestiri cu Laura West este concepută pentru a pregăti publicul în ceea ce privește opera artistică a lui Brâncuși. Cazarma U, care își construiește întregul concept în jurul ideii de sculptură și modul în care aceasta a evoluat dintr-o tradiție moștenită, își asumă cu mândrie rolul de gazdă a acestei întâlnire.

„Proiectul după SCULPTURĂ/SCULPTURĂ după își completează demersul prin câteva evenimente ce vizează pregătirea publicului pentru întâmpinarea operei lui Brâncuși – parcurgerea unui drum de apropriere conștientă, asumată. Ne-am obișnuit să ne raportăm la marile valori ale culturii – fie că se cheamă Eminescu, Brâncuși, Enescu sau altfel – simplist encomiastic, cu „prefabricate” de gândire, or în cursul perioadei următoare cred că e important să ne uităm la sculpturile ce vor fi arătate la muzeu de-adevăratelea, punându-ne întrebări, iscodindu-le, poate, lăsându-ne ghidați de emoțiile proprii…
Doar astfel vom trăi, cred, bucuria formatoare care ne poate duce la înțelegerea operei sale”, declară Sorina Jecza, președintele  Fundației Interart Triade.

Întâlnirea cu Laura West va avea loc în incinta Cazarmei U, în spațiul dedicat librăriei Bufnițelor, urmată de sesiuni de discuții libere. În timpul acestei întâlniri, veți avea ocazia să ascultați povești captivante și să descoperiți cum pasiunea lui Brâncuși pentru formă a influențat atât cercetările sale, cât și propriile sale opere de sculptură. Participarea la eveniment este gratuită, însă este necesară înregistrarea prin intermediul formularului disponibil la adresa: https://forms.gle/gfiuyqPnN9ZHspAcA.

Profesoara Laura West este un profesor Fulbright la Universitatea de Vest din Timișoara și la Universitatea Salisbury din Maryland, SUA. Ea este recunoscută ca un savant și cercetător specializat în domeniul sculpturii, turnării metalice și fabricării digitale. Atrasă inițial de România datorită interesului său pentru opera lui Brâncuși, Laura West s-a îndrăgostit ulterior de oamenii și cultura României. Profesoara West a predat tehnici de scanare 3D și imprimare 3D la Facultatea de Arte și Design din Timișoara și a organizat o expoziție internațională și o conferință care au adus artiști și lucrări de artă din Europa și Statele Unite în Timișoara. Laura West își va încheia perioada bursieră Fulbright la Timișoara în ianuarie 2024, prezentând o expoziție personală ce cuprinde lucrări de sculptură inspirate din cercetările sale în țara noastră.

Acest proiect, numit SCULPTURĂ/SCULPTURĂ după, face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin intermediul programului Inside Timișoara 2023, administrat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sprijin financiar din partea Ministerului Culturii și cofinanțare din partea Consiliului Județean Timiș prin intermediul Programului TimCultura 2023.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1113 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005699 (s)