News Flash:

Daca ai aceasta grupa sanguina, SA NU FACI ASTA! Iti afecteaza grav sanatatea!

14 Decembrie 2016
1263 Vizualizari | 0 Comentarii
sangele
Termenul de grupa sanguina (sau grup sanguin) este folosit pentru a caracteriza sangele unui individ in functie de prezenta sau absenta unui antigen pe suprafata eritrocitelor acestuia.
Majoritatea antigenelor de grup sanguin sunt de natura glicoproteica, oarecum stabile din punct de vedere genetic, unele fiind intalnite la mai multe specii de mamifere in forme identice. Aceasta trasatura a lor poate fi invocata drept argument in favoarea unitatii lumii vii.
Desi aceste antigene sunt prezente si pe leucocite (nu si pe trombocite), in
mod curent se considera ca doar eritrocitele prezinta importanta pentru stabilirea grupelor sanguine. Datorita faptului ca reactia antigen-anticorp la care participa antigenele de grup sanguin si anticorpii lor specifici este una de aglutinare (se soldeaza cu aglutinarea hematiilor) antigenele se mai numesc si aglutinogene, iar anticorpii si aglutinine.
In practica medicala curenta prezinta importanta sistemele AB0 si Rh. Restul sistemelor de antigene sunt utilizate in medicina legala, aplicatile lor cele mai importante fiind in stabilirea paternitatii si in diferite anchete de filiatie, insa in prezent aceste proceduri tind sa fie inlocuite de catre analiza ADN.

Importanta grupelor sanguine rezida in indicarea compatibilitatii sau incompatibilitatii dintre donator si primitor in cazul transfuziilor. Teoretic, compatibilitatea reprezinta situatia in care intalnirea antigenului de pe hematii cu anticorpi specifici este exclusa.
Persoanele care au grupa de sange 0 sunt considerate donatori universali intrucat pot dona sange
oricarei grupe sanguine, insa nu pot primi sange decat de la aceeasi grupa sanguina. Insa nu aceasta caracteristica ii face pe cei cu grupa de sange 0 sa fie unici, ci este vorba de alte particularitati ale acestei grupe sanguine. Pe de o parte, indivizii care au grupa sanguina 0 sunt mai predispuse la anumite afectiuni medicale. Pe de alta parte, cei cu grupa sanguina 0 sunt leaderi nativi, sunt plini de energie si mereu concentrati pe telurile si obiectivele lor, nelasand pe nimeni si nimic sa la incurce planurile.
Persoanele cu grupa de sange 0 sunt mai predispuse in a dezvolta ulcere, disfunctii ale tiroidei, nivele scazute ale hormonilor tiroidieni si deficiente de iod. Acestea pot duce la alte complicatii de sanatate cum ar fi retentia de apa si obezitatea.
In Japonia, aceasta grupa sanguina este direct asociata cu un tip unic de personalitate. Este posibil chiar sa fiti intrebati ce grupa sanguina aveti in timpul unui interviu de angajajre. Asta pentru ca persoanele care au grupa de sange 0 sunt vazute drept responsabile, dedicate, organizate, constiincioase si foarte practice. Se mai spune despre ei ca detin abilitati de orientare excelente si ca au o logica ireprosabila. Explicatia se pare ca ar fi data de faptul ca stramosii lor au fost vanatori care trebuiau sa se adapteze foarte bine la mediul inconjurator pentru a putea supravietui.
Hiperactivi si impulsivi
Daca te incadrezi in grupa sanguina 0, esti probabil hiperactiv si impulsiv in situatii stresante si tinzi sa te enervezi destul de rapid. Aceasta abordare comportamentala insotita de un stil de viata si de o alimentatie nesanatoase conduc la procese metabolice periculoase cum ar fi rezistenta la insulina, glanda tiroida lenesa si luare in greutate. Este, de asemenea, posibil sa aveti aciditate in stomac, motiv pentru care sa fiti mai predispusi la ulcer.
Daca ai grupa de sange 0, trebuie sa stai departe de alcool si cofeina. Cofeina iti poate face foarte mult rau intrucat iti creste nivelul de adrenalina din corp care este deja foarte ridicat in mod normal. Se recomanda sa faceti miscare si sport de cel putin 3-4 ori pe saptamana.
SURSA: www.healthyfoodteam.com
Traducere si adaptare: Echipa Dr. Andrei Laslau
sursa: andreilaslau.ro 

grupa sanguina
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1280 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004921 (s)