News Flash:

Bolile pe care le poti lua daca faci des sex oral

8 Decembrie 2016
1207 Vizualizari | 0 Comentarii
oral femeie

Studiul cercetatorilor de la Universitatea Ohio, care au aratat ca sexul oral este responsabil de mai multe cancere oro-faringiene decat fumatul, i-a pus in alerta pe romani. Cine credea ca sexul oral nu este lipsit de riscuri are acum ocazia sa afle ca poate fi la fel de periculos ca sexul normal.

Potrivit prof. dr. Vasile Nitescu, cunoscutul medic ginecolog, citat de publicatia Libertatea, in cazul unui partener infectat, contactul sexual oral, este mai riscant pentru cel care ofera placere. "Infectarea cu diferite virusuri, printre care si HPV sau HIV, se face prin sange, saliva, secretii vaginale si lichid spermatic, care contin germenii bolii existente. In contact cu suprafetele, in special cele cu leziuni, ale partenerului poate aparea imbolnavirea partenerului sanatos", sustine prof.dr. Nitescu. Iata care sunt bolile pe care risti sa iei prin sex oral:

1. Infectia cu HIV
Virusul Imunodeficientei Umane, pe scurt HIV, este cel mai temut, pentru ca el cauzeaza SIDA, o boală incurabila. Cu toate ca riscul de infectare prin sex oral este destul de scazut, exista totusi cateva cazuri mediatizate la care infectia a fost transmisa prin acest mod. Virusul HIV nu se transmite prin saliva, ci doar prin sange, sperma si secretii vaginale.

Este recomandat sa folosesti un prezervativ pentru ca cea mai mica rana din interiorul cavitatii tale orale poate fi o poarta pentru acest virus.

2. Hepatita B
Virusul hepatic B este raspunzator de tipul de hepatita care poate evolua spre ciroza, si chiar deces.

3. Hepatita C
Virusul hepatic C se transmite cel mai des prin sange si mult mai rar prin contact sexual - potrivit specialistilor, aproximativ 3% din cazuri. Acest virus provoaca afectarea grava a ficatului, o treime in cazuri evolueaza spre ciroza sau cancer hepatic.

4. Infectia cu Human Papiloma Virus (HPV) 
Este un virus depistat in peste 90% din pacientele afectate de cancerul de col uterin. La barbaţi, cele mai noi studii arata ca tulpinile de HPV cauzeaza cancerul oro-faringian.

5.  Herpesul genital
Herpesul se ia prin contact sexual de orice tip cu o persoana infectata (chiar daca nu are simptome) sau prin atingerea unor suprafete infectate. Asadar, riscurile pe care le implica sexul oral cu o persoana infectata sunt foarte mari. 

6. Chlamydia 
Sexul oral nu este considerat a fi cauza principala a infectiei cu Chlamydia, insa expertii nu exclud contactarea acestei boli prin sex oral. Daca vaginul, cervixul, anusul, penisul sau gura vin in contact cu secretii sau fluide deja infectate, transmiterea bolii este posibila.

7. Gonoreea
Infectia gonoreica poate fi transmisa prin sex oral (fie ca esti in postura celui care executa sau primeste). Nu este deloc nevoie de ejaculare pentru ca gonoreea sa se transmita mai departe. Bacteria Neisseria Gonorrheae, responsabila de aceasta boala supravietuieste foarte bine in gat, iar infectiile cu gonoree in gat contactate prin sex oral sunt destul de frecvent intalnite.

8. Sifilisul 
Infectarea cu sifilis se face prin sex vaginal, anal si oral. Potrivit statisticilor,15% dintre cazurile de infectie cu sifilis sunt contractate in timpul sexului oral. Desi nu poate fi transmis decat daca apar simptomele caracteristice, semnele primare si secundare sunt foarte greu de detectat.


sexul oral 6 chlamydia gonoreea 8 sifilisul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1212 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007865 (s)