News Flash:

Cand nu este bine sa consumam branza

7 Octombrie 2017
1110 Vizualizari | 0 Comentarii
branza de vaca
Ai lipsa de calciu, vrei sa slabesti sau pur si simplu iti place gustul branzei? Nu se poate sa nu gasesti un sortiment potrivit tie! La micul dejun, pe post de aperitiv sau cina, branzeturile sunt mereu bine-venite, fie ca iei masa singura, in familie sau pregatesti vreun festin.

Branza de vaca este de obicei un produs sanatos, dar poate prezenta anumite dezavantaje, cum ar fi:

Nivelul crescut de sodiu si cantitatea mare de proteina poate da nastere unor probleme la rinichi – poate fi observata in cresterea aciditatii urinei. Aceasta problema apare mai ales in cazul branzei care a fost preparata prin folosirea de cheaguri care contin acizi de coagulare.

Acumularea acestor acizi in rinichi poate sa-i impiedice sa asimileze calciul si magneziul necesare oaselor.

Branza de vaca expirata sau tinuta la caldura poate duce la aparitia unor afectiuni precum Salmonella.

Pentru a evita astfel de probleme, uitati-va cu atentie daca branza are o culoare uniforma si daca nu este prea uscata. In plus, dupa ce ai cumparat branza, tine-o la frigider si incearca sa o mananci in maximum o saptamana.

Trebuie sa adaptam sortimentele de branza gustului pe care il dorim, dar si problemelor de sanatate pe care le avem. Pentru a reface nivelul calciului in organism, vom prefera branzeturile fermentate si ceva mai grase; in schimb, cei cu niveluri crescute de colesterol si greutate corporala prea mare, sa consume branzeturi cu un continut redus de grasime sau chiar degresate. Intrucat aportul de sare din branzeturi este considerabil, persoanele cu hipertensiune arteriala si diverse afectiuni renale si/sau gastrice se cuvine sa aleaga formulele de branza proaspata in care nu a fost adaugata sare.

calciu gustul branzei
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1225 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006164 (s)