News Flash:

Uleiuri nesanatoase ce sunt considerate sanatoase

6 Octombrie 2017
911 Vizualizari | 0 Comentarii
ulei
Acum zeci de ani in urma, cand a inceput prelucrarea alimentelor, iar modificarea a devenit o practica obisnuita de a modifica tot ceea ce natura ne ofera, a inceput epoca “frankefoods”. Alimente nutritive naturale au fost inlocuite de alimente semipreparate pline de chimicale. Am inlocuit surse sanatoase de grasimi cu uleiuri vegetale care au fost considerate mai sanatoase, insa acum stim ca am facut mai mult rau decat bine.
Urmatoarele trei uleiuri pana acum le vedeai sanatoase, noi iti spunem ca trebuie evitate cu orice pret!
Uleiul din seminte de bumbac

O planta industriala plina de pesticide.
Mii de alimente din comert contin ulei din seminte de bumbac; totul, de la conserve la chips-uri si alte alimente ambalate. Se gaseste chiar si in anumite bauturi cum ar fi Gatorade. Cu toate acestea, bumbacul nu este privit ca o cultura comestibila si este tratata ca o cultura industriala.
 
Practic, orice poate fi pulverizat pe aceste culturi de bumbac, pentru a se alunga insectele sau pentru a induce o crestere. Otravuri periculoase, cum ar fi trifluralin, cianura, dicofol si propargit sunt folosite pe culturile de bumbac. Acestea afecteaza aceste plante, literalmente le transforma in organisme toxice.
Bumbacum poate fi bun pentru confectionarea diferitelor articole vestimentare, insa nu este indicat pentru consum. Cu toata ca noi nu mancam planta direct, uleiul extras din semintele ei are aceleasi proprietati precum planta.
Uleiul din seminte de bumbac are o structura de proteine ​​similara cu cea a alunelor, astfel incat oamenii care sunt alergici la alune ar putea avea o reactie alergica grava la acest ulei.
Uleiul de sofranel
Principalul motiv din cauza caruia trebuie evitat acest ulei este continutul foarte mare de Omega-6 ce poate produce boli de inima. Intr-adevar consumul de ulei de sofranel scade colesterolul, dar nu ne ajuta cu nimic asta. Daca tot mai credeti in colesterolul care ucide atunci ce sa mai spunem de Omega-6 si Omega-3. Riscul de boli coronariene si boli cardiovasculare este semnificativ mai mare la cei ce consuma aceste uleiuri decat la cei ce consuma grasime de origine animala. Asta nu inseamna ca putem manca acum grasime de origine animala si suntem sanatosi. Din doua rele noi alegem raul cel mai mic, sa nu se creada ca noi promovam mancatul de alimente de origine animala!
Uleiul de masline
Este cel mai contrafacut ulei din lume. A fost comparat la profituri cu droguri precum cocaina. De obicei este combinat cu ulei de alune, iar printre alte ingrediente straine ce pot fi depistate se numara uleiul de porumb, uleiul de floarea-soarelui, de arahide, uleiul vegetal, de soia, de palmier si de nuci. Cel mai bine trebuie evitat cat se poate de mult. Secretele.com

bumbacum
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1291 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005578 (s)