Rețeta Nr.1 – Sote de vinete
Sote-ul de vinete este un fel de mâncare deosebit de delicios și aromat, ce poate fi servit atât de sine stătător, cât și în calitate de gustare sau garnitură. Poate fi servit atât cald, cât și rece. Unde mai pui, este un fel de mâncare la care folosiți doar legumele preferate.
INGREDIENTE
Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor
MOD DE PREPARARE
1. Spălați vinetele și îndepărtați codițele. Tăiați-le cuburi mari. Nu decojiți vinetele. Presărați-le cu sare și lăsați-le la temperatura camerei.
2. Curățați morcovul și ardeiul gras. Tăiați legumele în modul preferat – pai, cuburi sau rondele.
3. Curățați ceapa și tăiați-o în pătrimi de rondele. Presărați-o cu puțin ardei iute. Dați roșiile prin răzătoare.
4. Prăjiți vinetele într-o tigaie cu ulei încins. Adăugați celelalte legume și amestecați.
5. Turnați în tigaie sucul de roșii și amestecați. Prăjiți înăbușit, la foc mic, timp de 20 de minute.
6. Gustați legumele. Dacă e nevoie, potriviți cu sare și piper negru măcinat.
7. Cu puțin timp înainte ca legumele să fie gata, adăugați pătrunjelul și busuiocul tocat, apoi usturoiul presat.
8. Luați tigaia de pe foc. Luați puțin capacul și lăsați legumele pentru 10 minute.
Rețeta Nr.2 – Rulouri din vinete cu brânză feta și roșii
Aceasta este o gustare deosebit de delicioasă și ușoară, numai bună pentru sezonul cald. Este perfectă atât pentru cina de familie, cât și pentru masa de sărbătoare.
INGREDIENTE
Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor
MOD DE PREPARARE
1. Spălați vinetele și tăiați-le de-a lungul, felii cu grosimea de 4-5 mm.
2. Prăjiți vinetele într-o tigaie cu ulei încins, timp de 2 minte pe fiecare parte, până sunt gata.
3. Aranjați vinetele pe un prosop de bucătărie, astfel încât acesta să absoarbă uleiul în exces.
4. Spălați roșiile. Îndepărtați semințele și tăiați miezul pai (mai gros).
5. Aranjați brânza în vasul robotului de bucătărie. Adăugați uleiul de măsline și verdeața. Porniți robotul și amestecați până obțineți o pastă.
6. Aranjați câte o linguriță de pastă cu brânză pe fiecare felie de vânătă. Apoi aranjați o bucată de roșie și o jumătate de miez de nucă.
7. Rulați felia de vânătă. Procedați astfel cu toate feliile de vânătă.
Rețeta Nr.3 – Vinete coapte cu șuncă și cașcaval
INGREDIENTE
Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor
MOD DE PREPARARE
1. Spălați vinetele și tăiați-le de-a lungul, felii cu grosimea de aproximativ 1 cm. Prăjiți vinetele într-o tigaie cu ulei încins, pe ambele părți.
2. Spălați roșiile și tăiați-le rondele. Dacă vinetele sunt mici, tăiați roșiile în jumătăți de rondele.
3. Tăiați cașcavalul felii, la fel precum vinetele. La dorință, puteți folosi și cașcaval ras.
4. Aranjați ingredientele în straturi, precum urmează: aranjați în forma de copt feliile de vânătă. Aranjați pe fiecare felie de vânătă câte o felie de șuncă, roșie și cașcaval. Alternați astfel straturile de legume, până folosiți toată vânăta. Dacă folosiți cașcaval ras, aranjați pe roșie iarăși vânăta. Cu cașcaval veți presăra legumele la sfârșit.
5. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 170°C, până legumele se rumenesc.
Notă: În rețeta de mai sus nu se folosește sare.
Rețeta Nr.4 – Vinete coapte cu roșii și cașcaval
INGREDIENTE
Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor
MOD DE PREPARARE
1. Spălați vinetele și tăiați-le rondele. Înmuiați-le în ulei vegetal și aranjați-le pe o tavă de copt.
2. Dați cașcavalul prin răzătoarea mică. Amestecați-l cu câteva linguri de maioneză și usturoiul presat.
3. Aranjați câte o porție de cașcaval pe fiecare felie de vânătă. Cel mai bine e să folosiți o furculiță. La dorință, puteți presăra cu puțin busuioc uscat. Dacă doriți să obțineți o gustare mai suculentă, aranjați pe fiecare felie de vânătă câte o felie de roșie, apoi ungeți-o cu pasta de cașcaval.
4. Dați tava la cuptorul preîncălzit și coaceți până legumele sunt gata.
© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1311 (s) | 43 queries | Mysql time :0.009346 (s)
Comentarii (0)