News Flash:

10 credințe care îți limitează viața

26 Noiembrie 2023
143 Vizualizari | 0 Comentarii

Crezurile, credințele pe care le ai și valorile, principiile în care crezi sunt factori decisivi în felul în care îți trăiești viața și îți atingi scopurile. Atât timp cât tu nu ești conștient de crezurile tale, de valorile, de aspectele care îți construiesc viața, atunci ele sunt cele care te conduc pe tine. 

Dacă credințele tale fundamentale sunt negative, nesănătoase, neconstructive, atunci ai din start convingeri limitative care sunt adevărate piedici în calea fericirii și succesului personal.

 

Iată o listă cu zece credințe fundamentale care te împiedică să-ți trăiești viața la adevăratul ei potențial:

·        Nu sunt destul de bun/ă să îmi ating scopurile.

·        Nu merit să fiu iubit/ă sau apreciat/ă așa cum sunt.

·        Totul merge mereu greșit pentru mine, nu pot avea succes.

·        Nu am control asupra propriei mele vieți sau destinului meu.

·        Nu pot încrede în nimeni, mereu sunt înșelat/ă sau dezamăgit/ă.

·        Nu sunt demn/ă de fericire sau de bucurie.

·        Nu am valoare sau nu sunt important/ă pentru nimeni.

·        Sunt slab/ă și nu pot face față provocărilor sau situațiilor dificile.

·        Nu pot schimba lucrurile sau nu pot fi înțeles/ă de ceilalți.

·        Nu merit să am succes financiar sau profesional, nu sunt destul de capabil/ă.

 

Ce este o credință fundamentală?

O credință fundamentală este cea mai adânc înrădăcinată convingere despre tine și despre lumea ta.

Credințele tale fundamentale definesc percepția ta despre propria ta valoare, iubire, siguranță, inocență sau vinovăție, relații și competențe. Ele reprezintă convingerile tale cele mai profunde despre ceea ce este adevărat în legătură cu tine și despre ce poți să te aștepți de la propria ta experiență.

Adesea, ceea ce crezi că ar putea cauza problema ta actuală poate să nu fie cauza reală. Influentele subconștiente ale credințelor tale sunt foarte puternice. Și pentru a complica lucrurile și mai mult, credințele tale fundamentale sunt adesea ascunse în subconștientul tău.

Poate simți că ești blocat în problemele tale. De fapt, s-ar putea să nu recunoști nici măcar puterea pe care comportamentele și atitudinile tale autodistructive o au asupra ta. Aceste comportamente autodistructive sunt exprimarea credințelor tale fundamentale din subconștient.

Credințele conflictuale pot fi adânc înrădăcinate în mintea ta subconștientă, făcându-le greu de recunoscut. Sentimentele asociate cu credințele tale autodistructive de frică, vinovăție, tristețe, rușine sau furie pot împiedica înțelegerea sau recunoașterea adevărului.

Odată ce o credință fundamentală este activată și întărită, aceasta creează tipare de gândire, sentimente și comportament. De exemplu, o credință fundamentală precum "Nu sunt iubit" poate determina un copil să se retragă, să se simtă lipsit de valoare și deprimat. Copilul poate dezvolta apoi o apărare secundară de a reuși excesiv, de a manipula sau de a alege tipul greșit de relații.

Credințele tale dictează modul în care gândești, simți și acționezi.

Credințele fundamentale sunt atât de puternice încât depășesc logica și chiar și voința cea mai puternică. Acestea câștigă întotdeauna pentru că își urmează întotdeauna drumul.

Meditația, rugăciunea, afirmațiile pozitive, educația, discursurile motivaționale pierd toată puterea în fața unei credințe fundamentale. Atâta timp cât o credință fundamentală este activă, suntem la mila ei.

 

De ce au putere credințele fundamentale?

Cum poate fi atât de puternic un gând? Cum poate sfida logica? Cum poate sfida timpul și experiențele noi?

Subconștientul nu are simțul timpului. Acest lucru înseamnă că, subconștient, o experiență pe care ai avut-o la vârsta de patru ani se întâmplă încă ca și cum s-ar întâmpla în prezent. Odată ce o credință fundamentală este formată, rămâne pentru totdeauna, până când este recunoscută și transformată. O credință fundamentală este menținută în loc de emoții puternice nerecunoscute și nerezolvate.

Emoția este adesea uitată și nepercepută și ținută undeva în subconștient. Emoția este ca un câmp de forță puternic care menține fixat un crez.

 

Care este soluția?

O credință fundamentală negativă sau autodistructivă poate fi transformată prin identificarea momentelor și condițiilor de impact ridicat care au format-o, văzând-o dintr-o perspectivă complet nouă, eliberând emoția care o menține în loc și acceptând o nouă credință, mai utilă.

Hipnoterapia combinată cu psihoterapia oferă instrumentele de care ai nevoie pentru a realiza acest lucru.

Cu ajutorul tehnicii de hipnoza regresiva, o credință fundamentală poate fi adusă la suprafața minții conștiente. Apoi, credința fundamentală poate fi recunoscută pentru ceea ce este, emoțiile pot fi eliberate și o nouă credință o poate înlocui cea veche.

Terapia prin regresie poate fi cheia pentru starea ta de bine și fericire. Aceasta ajunge rapid la credința fundamentală sau la cauza principală a oricărei dileme și restabilește echilibrul, liniștea interioară și alegerile sănătoase de viață. Pe scurt, terapia prin regresie este actul de a merge mental și emoțional înapoi și de a vindeca rănile trecutului pentru a înțelege și rezolva cauza unei probleme actuale.

 

 

 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1277 (s) | 32 queries | Mysql time :0.014707 (s)